Meşhur Modacılardan Öneriler Cengiz Abazoğlu '2008 kışında favorim,uzun altın kolyeler' Altın benim için,gücü temsilci doğanın verdiği en manâlı maden Abiye ya da spor giysilerle altın takı kullanılabilir Abartılı bir abiyede daha sade bir takı kullanılmalıBeyaz altın tercih edilmeli Spor giyimde,2008 kişi için uzun altın kolyeler favorilerim aralarında Altın kendimce tüm deri ve saç renklerine tıpkı “siyah ve beyaz gibi yakışan bir maden Takı,kadınların güçlerini sergilediği bir aksesuarYaş ilerledikçe değeri ve büyüklüğü de artıyor Bir bayan ancak otuzlu yaşlardan daha sonra bir milyon dolarlık gerdanlığı taşıyabilir ama,18 yaşında bir genç kızda bu hoş bir bakış sergilemez Altın,bütün değerli ve yarı değerli taşlarla kullanılabilir Güzkış sezonunun altın modasında öne meydana çıkan görüş,beyaz altın ile yeşil altının birlikte kullanıldığı takılarDünyanın önde gelen markaları da koleksiyonlarının büyük bir bölümünü,bu kombinle gerçekleştirdi Istek Kaprol 'Altın en fazla esmere yakışır' Altın benim için “ışık tır Ben yalnızca simsiyah giysilerle altın takıları onaylıyorum,somurtkan kullanımlarda altın özelliğini yitiriyor diye düşünüyorum Abiye kıyafetlerde tamamen giysinin stiline kadar öbür renk ve tasarım özelliğindeki altın takılar kullanılmalı Jurnal ve spor giysilerle,fazla özel bir işçilik veya tasarım değeri olmadığı sürece çağdaş altın takılar kullanılabilir Altının esmerlerde daha güzel durduğunu düşünüyorum,lakin bir klasman yerine getirmek doğru yok,en ince ayrıntısına kadar kişisel stille bu değişken Tasarım özelliğine göre altın tüm taşlarla olabilir oysa ben şahsen pırlanta ve altın kombinasyonunu fazla sevmiyorum id Bu GüzKış sezonunda çağdaş ve hacimli formlar,dev boyutta kolyeler ve fazla otantik,el işçiliğiyle üretilmiş,retro görünümü veren takılar,sarı pırlanta ile birlikte kullanımlar,ayrıca elmas ön planda Vural Gökçaylı İki altın bileziği emrindeki yandan takın Altın bana kadar çok hoş ve değerli bir madenDünya kurulduğundan beri bütün insanlığı cezp ettiAyrıca çok şık bir malzemeOnunla her türlü tasarım yaratılabilirBir yaratıcının yapamayacağı hiçbir şey değil altında Altının her türlü giysi ile yakışacağını düşünüyorumBeyaz rengin ağırlıklı olduğu giysilerle bir arada kullanılmasını çok severimÖnemli olan saate tarafından dürüst tasarımları seçmek Aşağıda tasarımın çok manâlı olduğunu düşünüyorumİki altın bileziğin bağlı yana takılmasını fazla seviyorumBu tasarım abiye bir kıyafetle de kullanılabilir Jurnal ve spor giysiler için kimsesiz şık bir yüzük,bir kolye ya da bir çift küpe tercih edilebilirAkik taşla birlikte kullanılan ‘Roma başı’altın yüzük tasarımını çok seviyorumBenim eşim de bu tasarımı kullanıyor Altın kendimce esmer kadında daha hoş duruyor Altın kullanımı ile yaş bağdaştırılmamalıKadın baştan kadındırMesela Batılı bayan,yaşlandıkça gösterişli tasarımları takmaya başlarAltın 7’den 70’e her yaşa yakışan bir maden Altın:ince,pırlanta ve elmasla birlikte kullanılabilirOsmanlı döneminde altın ve pırlanta bir arada kullanılmıştır Ben Türkiye’de ‘Anadolu Medeniyetleri’ni yansıtan tasarımları seviyorum Ben de altın tasarımcılarıyla çalıştım, bir dönem Bizans dönemi takılarını baz aldımAynı zamanda Roma dönemi de çok mühimGerçekte,kendi topraklarımızdan çıkan bir sürü model var Yeni tasarımlara lüzum bile yok Elimizdekileri fazla güzel değerlendirebiliriz Bunun yanı sıra çağdaş dizaynları da fazla seviyorum Geometrik ve matematiksel formdaki tasarımlar fazla hoş Cemil İpekçi 'Altın her zaman moda' Altın benim için gösterişi açıklama ediyorGerçekten dünyadaki metaller aralarında pozitif farklılık değil lakin altın tarih boyunca diğerlerinden ayrı olarak, tekrar tekrar zenginliğin ölçüsü sayılmış Her kıyafetle altını kullanabilirsiniz Çünkü yeşi,kırmızı ve sarı tonlarında altın mevcut Abiye kıyafetlerde, yeşil altının fazla yerinde düşeceğini düşünüyorumÖzellikle pırlanta ile kombinasyonu şık duruyor Jurnal ve spor kıyafetlerde, kırmızı altını beğeniyorum Büyük halka küpeler, ırksa tasarımlar güzel görünüyor Altın her kadına uygu lakin ayrı tonları olduğu için, mesela sarışın kadında yeşil altın iyi durmazÇünkü bu ton zaten sarı ve yeşilin karışımıdır O yüzden kırmızı altını seçim etmeliler Esmer ve kumrallar üç tonu da kullanabilir Kadının bana göre yaşı yoktur, her yaştan bayan istediği tasarımı takabilir Ruhu önemli, yahut nice ihtiyar ruhlar var ama yaşı 18 Altını tüm taşlarla kullanabilirsiniz,çakıl taşıyla bileBen öyle bir tasarım yaptırmıştım,çakıl taşı ve altından oluşan, herkes antika zannetmişti Doğrusu altın benim madenim, aslan burcuyum Severim lakin altın aşığı değilim Modayı çok peşine düşüp takip etmiyorum fakat, altının her zaman moda olduğunu düşünüyorum…