Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatkarı Altan Karındaş, bu sabah hayatını kaybetti.
10 yıldır Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, birtakım organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay evvel hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı bu sabah hayatını kaybetti.
2 yıl evvel bir röportajda konuşan Karındaş, "3 sefer mevtten döndüm; nefes darlığı, bronşit, akciğer... Kalbimde elektriklenme var. Bypass oldum. Artık de fizik tedavi görüyorum. Çok şükür birkaç dostum var lakin bütün topluluğa kırgınım. Hepsine kırgınım. Sizlere de kırgınım." tabirlerini kullanmıştı.
Acı haberi ünlü tiyatrocu Nedim Saban toplumsal medya hesabından duyurdu:
Tiyatromuzun büyük ustası Altan Karındaş’ı biraz evvel kaybettik. 'Ölüm oranı yüzde yüz olan tek hastalık yaşamdır' der Memet Baydur.
Çok üzgünüm, hastaneye girmeden evvel yolladığı ses kaydı yüreğimin en derin yerinde acıtmaya devam edecek.
HASTALIKLARINA KARŞIN...
Altan Karındaş ve opera sanatkarı Mithat Demokan, hastalıklarına rağmen 2019 yılında 10 Kasım Atatürk sineması için kamera karşısına geçmişti.