Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ünlülerin ölüm öncesi son sözleri!...

Ünlülerin ölüm öncesi son sözleri!...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kuran'da Rabbimiz buyurmuş Her nefis ölümü tadacaktırİşte ölümü tadan ünlülerin son sözleri araştırma konusu oldu

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan bir öğrenci, bitirme tezi olarak ünlülerin son sözlerini derledi

Atatürk Üniversitesi öğrencisi Osman Çoban tarafından hazırlanan Ünlülerin son sözleri, son mesajlarıbaşlıklı bitirme tezinde, 157 ünlünün sözleri yer alıyorÇoban, tezin önsözünde, amacını ünlülerin ’son’ olduğunu bilerek veya bilmeyerek verdikleri mesajları bir araya toplayıp duyurmak, insanların bu sözlerle kendi hayatına yeni bir şekil vermesine küçük de olsa bir katkıda bulunmakdiye özetlerken, tezinde, ayrıca Ocak 2003 yılında düşen ve 75 kişinin öldüğü Türk Hava Yolları’na ait uçakta kaptan ve yardımcısının konuşmaları da yer alıyor

SON SÖZLERDEN ÖRNEKLER

• MHP’nin merhum lideri Alpaslan Türkeş: Oğlum, sıcak oldu Şu kaloriferleri kapatın Camları açın Daralıyorum

• Rus edebiyatçı Anton Çehov: Çok zamandır şampanya içmemiştim

• Ünlü karikatürist Cemal Nadir: Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam

• İngiliz Kralı 2 Charles: Ölümüm çok uzun sürdü, umarım beni affedersiniz

• Fransız ressam Eugene Delacroix: Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız

• İdam edilen Fatin Rüştü Zorlu: Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi allahaısmarladık

• Ünlü edebiyatçı Gogol: Bir meren çabuk bir meren getirin

• Goethe: Biraz daha ışık

• Pakistanlı şair İkbal: Haşa ben ölümden korkmuyorum Çünkü ben Müslümanım Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır Hakikaten ölüm ebediyet alemine açılan ilk perdedir

• Filozof Kant: İşte bu iyi

• Avusturyalı bestekar Joseph Heidin: Bu müthiş harp beni bitirdi

• Karl Marks: Hadi oradan Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir

• İngiliz şair Lord Byron: Her şey bitti, artık çok geç

• Vatan şairi Namık Kemal: Biraz dinleneyim

• Oscar Wild: Ya duvar kağıdı gidiyor, ya da ben

• Peyami Safa: İşte bu fena

• Victor Hugo: Siyah bir ışık görüyorum

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt