iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
200 grtereyağ , parçalara ayrılmış
250 gr bitter çikolata , parçalara ayrılmış
4 yumurta , sarısı ve beyazı ayrılmış
1 su bardağı pudra şekeri
Fırını 160 dereceye ayarlayınTabanı çıkan kek kalıbını yağlayın
200 grtereyağını ve 250 gr Bitter çikolatayı ,ısıya dayanıklı bir kaba koyunİçinde su kaynayan bir başka tencereye,bu kabı yerleştirinKabın tabanın suyla temas etmemesine dikkat edinBen mari usulü erimeye bırakın
Mikser yardımıyla , 4 adet yumurta sarısınıı, 1 su bardağı pudra şekerinin yarısıyla yaklaşık 5 dakika , krema kıvamına gelene kadar çırpın
Ayrı bir kapta , 4 adet yumurta beyazını biraz çırptıktan sonra , kalan pudra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karışımı kabartın
Yumurta sarılarına eriyen çikolatadan 1 kaşık ekleyerek karıştırınBurada amaç, yumurta sarılarının sıcak çikolatayla pişmeden karışımını sağlamak,bu yüzden çikolatayı yavaş yavaş ekliyoruz
Daha sonra,bu karışıma yumurta beyazlarının yarısını ekleyin,karıştırınKarıştırma işlemini dıştan içe doğru yapmak gerekiyorBöylelikle karışımı fazla sulandırmamış ve yumurtaları söçndürmemiş oluyoruz Kalan yumurta beyazını da koyup karıştırarak birbirine yedirin
Kaba boşaltarak,5055 dakika 160 derecede ısıtılmış fırında ,üzeri kabuk bağlayana dek pişirin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
200 grtereyağ , parçalara ayrılmış
250 gr bitter çikolata , parçalara ayrılmış
4 yumurta , sarısı ve beyazı ayrılmış
1 su bardağı pudra şekeri
Fırını 160 dereceye ayarlayınTabanı çıkan kek kalıbını yağlayın
200 grtereyağını ve 250 gr Bitter çikolatayı ,ısıya dayanıklı bir kaba koyunİçinde su kaynayan bir başka tencereye,bu kabı yerleştirinKabın tabanın suyla temas etmemesine dikkat edinBen mari usulü erimeye bırakın
Mikser yardımıyla , 4 adet yumurta sarısınıı, 1 su bardağı pudra şekerinin yarısıyla yaklaşık 5 dakika , krema kıvamına gelene kadar çırpın
Ayrı bir kapta , 4 adet yumurta beyazını biraz çırptıktan sonra , kalan pudra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karışımı kabartın
Yumurta sarılarına eriyen çikolatadan 1 kaşık ekleyerek karıştırınBurada amaç, yumurta sarılarının sıcak çikolatayla pişmeden karışımını sağlamak,bu yüzden çikolatayı yavaş yavaş ekliyoruz
Daha sonra,bu karışıma yumurta beyazlarının yarısını ekleyin,karıştırınKarıştırma işlemini dıştan içe doğru yapmak gerekiyorBöylelikle karışımı fazla sulandırmamış ve yumurtaları söçndürmemiş oluyoruz Kalan yumurta beyazını da koyup karıştırarak birbirine yedirin
Kaba boşaltarak,5055 dakika 160 derecede ısıtılmış fırında ,üzeri kabuk bağlayana dek pişirin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI