iltasyazilim
FD Üye
45 dak Hazırlık: 10 dak | Pişirme: 35 dak | Servis: 6 kişilik
Bu hafta mutfağıma dünyalar güzeli arkadaşım Özge Ulusoy geldi ve birlikte harika bir kek yaptık! Pişmanlık duymadan yiyebileceğiniz bu kek, favorilerinizden olacak!
Malzemeler:
125 gram Fındık
2 adet Muz
2 adet Yumurta
4 adet Hurma
65 gram Hindistan Cevizi Yağı
40 gram Hindistan Cevizi
50 gram Kakao
150 gram Bitter Çikolata
12 bardak Süt
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Vanilya Özütü
Adımlar:
Fındığın 50 gramını rondodan un ufak olana kadar çekin, kalanını gelişi güzel doğrayın
Hurmaları minik minik kesin, muzu çatalla ezin
Çikolataları minik minik doğrayın
Yumurta, fındık, hindistan cevizi, hindistan cevizi yağı, kakao, çikolata, süt, vanilya özütü ve kabartma tozunu bir kasede çırparak karıştırın
Hurma ve muzları ekleyin tekrar karıştırın Yağlı kağıt serdiğiniz bir kek kalıbına alın
180 derece fırında 3540 dakika pişirin
Servis etmeden önce hafif ılınması için bekleyin Afiyet olsun!
Kaynak:İdil Tatari
Bu hafta mutfağıma dünyalar güzeli arkadaşım Özge Ulusoy geldi ve birlikte harika bir kek yaptık! Pişmanlık duymadan yiyebileceğiniz bu kek, favorilerinizden olacak!
Malzemeler:
125 gram Fındık
2 adet Muz
2 adet Yumurta
4 adet Hurma
65 gram Hindistan Cevizi Yağı
40 gram Hindistan Cevizi
50 gram Kakao
150 gram Bitter Çikolata
12 bardak Süt
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Vanilya Özütü
Adımlar:
Fındığın 50 gramını rondodan un ufak olana kadar çekin, kalanını gelişi güzel doğrayın
Hurmaları minik minik kesin, muzu çatalla ezin
Çikolataları minik minik doğrayın
Yumurta, fındık, hindistan cevizi, hindistan cevizi yağı, kakao, çikolata, süt, vanilya özütü ve kabartma tozunu bir kasede çırparak karıştırın
Hurma ve muzları ekleyin tekrar karıştırın Yağlı kağıt serdiğiniz bir kek kalıbına alın
180 derece fırında 3540 dakika pişirin
Servis etmeden önce hafif ılınması için bekleyin Afiyet olsun!
Kaynak:İdil Tatari