iltasyazilim
FD Üye
Unsuz Şerbetli Karamelli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı irmik 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 tane kabartma tozu Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebisi için;
2, 5 su bardağı süt Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için;
Hazır karamel
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Unsuz Şerbetli Karamelli Tatlı Tarifi Yapılışı
Tadı on numara bir tatlı Kıbrıs tatlısına benzeyen fakat ağır olmayan enfes bir tatlı Çok lezzetli oldu herkese tavsiye ederim Geçelim yapılışına
Not:
Küçük boy borcam için malzemeler büyükte yapmayin çok ince olur
Önce şerbet ayarlanır 15 dk kaynatılır Soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker 5 dk mikserle çırpılır Üzerine tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim Soğuyan şerbetimizi sıcak kekin üzerine dökelim Çekmesini bekleyelim Muhallebimizi yapmaya başlayalım Vanilya ve tereyağ haric tüm malzemeler iyice çırpıp kapayıncaya kadar karıştıralım Tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatalım
Şerbetini çeken tatlımızın üzerine muhallebimizi dökelim 2 saat buzdolabında bekletelim Karamelimizle süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet şifa olsun
2 yumurta Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı irmik 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 tane kabartma tozu Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebisi için;
2, 5 su bardağı süt Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için;
Hazır karamel
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Unsuz Şerbetli Karamelli Tatlı Tarifi Yapılışı
Tadı on numara bir tatlı Kıbrıs tatlısına benzeyen fakat ağır olmayan enfes bir tatlı Çok lezzetli oldu herkese tavsiye ederim Geçelim yapılışına
Not:
Küçük boy borcam için malzemeler büyükte yapmayin çok ince olur
Önce şerbet ayarlanır 15 dk kaynatılır Soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker 5 dk mikserle çırpılır Üzerine tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim Soğuyan şerbetimizi sıcak kekin üzerine dökelim Çekmesini bekleyelim Muhallebimizi yapmaya başlayalım Vanilya ve tereyağ haric tüm malzemeler iyice çırpıp kapayıncaya kadar karıştıralım Tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatalım
Şerbetini çeken tatlımızın üzerine muhallebimizi dökelim 2 saat buzdolabında bekletelim Karamelimizle süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet şifa olsun