iltasyazilim
FD Üye
Unutma beni tarifi için malzemeler
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
3 çorba kaşığı tozşeker
8 dilim ekmek
125 gr tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Vişne reçeli
Unutma beni hazırlanışı
Şimdi sırada Amasya yemeği
Tereyağını bir tavaya alıp eritin Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartınFazla yağını süzdürün
Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Servis tabağına ekmeklerin yarısını
dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin
Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle
süsleyerek servis yapın
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
3 çorba kaşığı tozşeker
8 dilim ekmek
125 gr tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Vişne reçeli
Unutma beni hazırlanışı
Şimdi sırada Amasya yemeği
Tereyağını bir tavaya alıp eritin Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartınFazla yağını süzdürün
Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Servis tabağına ekmeklerin yarısını
dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin
Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle
süsleyerek servis yapın