[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]
Herkesin muayyen vakalarla ilişkilendirdiği müzikler vardır ya hani… Benim için “kış” ya da “kar”ın bağlantılandığı tek bir modül var, o da Icewind Dale 2’den “Skeleton of a Town”. Garip ve dingin bir huzur yaratıyor bu modül bende niyeyse. Münhasıran kar yağdığında ya da çok soğuk olduğunda açıp dinlemeye başlıyorum; bir anda içinde bulunduğum oda, kent, sokak ya da her ne mekansa notaların arasında eriyip gidiyor. On Kasaba’da açıyorum gözlerimi zihnimde. Buzyeli Vadisi’nin uluyan rüzgârını yüzümde hissedip metreyi bulan karların arasında batıp çıkarak ilerlemeye çalışıyorum.
Yalnız Orman’da geziyorum, Caer-Konig’in kıyısında donmuş gölde balık tutanları izliyorum, Bryn Shander’a giren karavanları gözlüyorum. Tam bu türlü tatlı tatlı gözlerini kapatıp hayal kurmalık bir müzik.
Inon Zur’un tonla ustalık yapıtı olsa da sadece bu yüzden Icewind Dale 2 ve Skeleton of a Town’ın bendeki bölgesi de münferittir işte. Hazır soğukların ufak ufak ısırmaya başladığı şu günlerde siz de gerçek hayatın dertlerinden kaçmak için gözlerinizi kapatıp biraz hayal kurmak isterseniz sahiden daha düzgün bir kesim seçimi düşünemiyorum. Tek sorunu, biraz ziyade kısa olması. Fakat “Auto Repeat” pluginleri bunun için var, değil mi?