Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

unutulmuş bir sünneti öğren öğret :)

unutulmuş bir sünneti öğren öğret :)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
selamun aleyküm
unutulmuş bir sünnet buldum sizinle paylaşmak istedim eğer sizde de varsa yazın bilelim bu sünnetin adı tahnik

peygamberimiz zamanında birinin çocuğu olduğu zaman hiç annesini emmeden çocuğu aleyhisselatu vesselama getirirlermiş o da yanınızda hurma var mı dermiş hurmayı ağzıyla kıvamına getirir yani çiğner sonra parmağıyla çocuğn damağına ovalarmış bu yeni bebeğin midesine giden ilk lokma olurmuş

birincisi annesinin karnından yepyeni bir aleme gelen bu çocuk önce böyle bir tadı (meyve şekeri fruktoz) alınca acaba burada başka benim bilmediğim ne lezzetler var diye bir merak bir iştiyak hisseder ve bu merak onun zekasına müsbet tesir eder askerlik yapanlar bilir tüfeğin namlu ucunu bir milim kaydırırsanız mermi hedeften çok fark eder aynı bunun gibi yeni bebekte de dünyaya karşı bu merak hissi zekasını çok geliştirir

ikincisi aksi durumda mesela yepyeni bu büyük dünyadan korkacak annesinin kanatları altına saklanarak dünyaya sırtını dönecek bu da zarar olacak yanlış anlaşılmasın kardan zarar

üçüncüsü zannımca bunu diş temizliğine dikkat eden biri yapsa iyi olur

dördüncüsü peygamberimiz 2 torunundan birine tahnik yapmış diğerine yapamamış nasip olmamış yaptığının soyundan alimler diğerinden evliyalar gelmiş alimler evliyalardan üstünmüş

beşincisi benim bir arkadaşım vardı adı yunus tu bu çocuk bizden az çalışıp çok not alırdı ben doğduğumda dedem ağzıma tükürmüş derdi demek dedesi buna tahnik yapmış annesi felan bilmediğinden yanlış anlamış yanlış aktarmış

altıncısı bir arkadaşım bebeğine tahnik yaptı daha diyor hastaneden çıkarmadan diğer bebeklerle aynı odada oksijen çadırlarında iken bakmış demiş ki hepsi uyurken şu cingöz cingöz etrafına bakan bişeyler araştıran çocuk benimki mi sormuş ewet demişler

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt