Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Urfa Biber Salçası

Urfa Biber Salçası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Urfa Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler

*5 kg kırmızı biber (biz acı biberden yapıyoruz siz isterseniz acı olmayan kırmızı biberle de yapabilirsiniz)
*1 kahve fincanı tuz
*Yarım çay bardağı zeytinyağı

Urfa Biber Salçası Tarifi Yapılışı Biberleri güzelce yıkayıp saplarından ve pullarından ayıklayın İkiye bölüp kıyma makinesinden geçirin Genişçe bir tepsiye alıp tuzunu da ilave ettikten sonra 34 gün güneşte bekletin Günde 2 kez karıştırın Biberleriniz suyunu tamamen çekip salça kıvamına geldikten sonra zeytinyağı ilave edip cam kavanozda muhafaza edin Biz bu yöntemle yapıyoruz, siz isterseniz kaynatarak da yapabilirsiniz Biberleri çektikten sonra suyunu çekene kadar kaynatın Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin bir güneşte bekletin, sonra aynı şekilde yağlayıp kullanın

Similar threads

Kış hazırlıkları yapılmaya başlandı. Yemeklerde en çok kullanılan malzeme olan salça hem domatesten hem de biberden yapılıyor. Köyde yaşayan kadınların güneşte kurutulan biberlerden yaptıkları salçanın tadı da bir başka oluyor. Bugün sizlere en kolay biber salçası yapmanın püf noktalarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler *Ben yaklaşık 8 kg kadar salçalık acı biber kullandım *4 yemek kaşığı tuz *Yarım yemek kaşığı şeker Biber Salçası Tarifi Yapılışı Eğer acı biber salçası yapacaksanız önce ellerinize plastik elen geçirin Biberleri ayıklayın, çekirdek yuvalarını alın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Biber Salçası ( Kışlık ) Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kırmızı tatlı biber *2 kilo domates *34 adet acı sivri biber *Tuz Biber Salçası ( Kışlık ) Tarifi Yapılışı Selam yeniden Uzun zamandır yoktum Malum her kes yazın tatillerde )) bende köyde olduğum için internet problemi yaşadım, o...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
MALZEMELER 1 kg kırmızı Urfa biberi 1 çay kaşığı tarçın ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayıp tohumlarını ayırın Et makinesinde çekin ve bir kaba koyun Tuz ekleyerek suyunu hafifçe çekmesi için güneşte bekletin Daha sonra karabiber, tarçın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt