iltasyazilim
FD Üye
Urfa Usulü Elimin Lezzeti Müthiş Borani Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg pazı yani urfa dili pancar
*Yarım kilo parça et
*2 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru börülce biz lavlaz deriz
*1 yemek kaşığı toz biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytin yağı
Köftesi için
*2 su bardağı köftelik ince bulgur
*150 gr köftelik iyi çekilmiş kara et
*1*yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı kara biber
*Tuz
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Urfa Usulü Elimin Lezzeti Müthiş Borani Tarifi Yapılışı Merhaba dostlarım iyi akşamlar ve kolay gelsin diyecem çünkü zahmetli bir tarifim var ve urfanın sevilen ve ağır bir yemeyi ve başlayalım köftemizi anlatayımÖönce bir gün önceden olursa kolay olur ?öftelik bulgurumuzu leğene koyup baharatlarını ekleyip güzelce yoğuralım Sakız gibi olunca etimizi alalım ve iyice tekrar yoğuralım Kıvama gelince küçük küçük yuvarlak yapalım Hepsi bitince sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım Yağdan çıkarıp bir kenarda dursun gelelim yemeyimize kolay gelsin etimizi nohutumuzu düdüklü tencereye koyalım ve suyunu da ilave edelim ve sonra ocağa koyalım 45 dakika pişirelim Pazımızı tek tek yıkayalım Üçe dörde bölüp resimde gördüğünüz gibi doğrayalım ve az birşey haşlayalım Süzgece boşaltıp iyice süzdürelim Ayrı bir tencereye börülcemizi pişirelim ve birleştirme faslına geçelim ve zeytin yağını koyalım Üzerine süzdürdüyümüz pazımızı ekleyelim bir dakika kavuralım Üzerine toz biberi salçamızı da koyalım Et suyumuzu yüzü beraber koyalım tabi suyumuzla beraber nohut ve eti börülcesini de içine katalım ve 15 dakika pişirelim Üzeri için sarımsaklı yoğurdumuzu da yapalım servise hazır şimdiden afiyet olsun Zor gelmesin çok zevkli ve nefis bir yemek zoru seven yapar ve yemeğimizi tabaka koyalım Üzerine yoğurdu onun üzerine yuvarlağını koyup öyle servis yapalım Lütfen özelliyi bu yanına nohutlu şehriyeli etsuyundan bulgur pilavı tercih edilir Afiyet olsun
*4 kg pazı yani urfa dili pancar
*Yarım kilo parça et
*2 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru börülce biz lavlaz deriz
*1 yemek kaşığı toz biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytin yağı
Köftesi için
*2 su bardağı köftelik ince bulgur
*150 gr köftelik iyi çekilmiş kara et
*1*yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı kara biber
*Tuz
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Urfa Usulü Elimin Lezzeti Müthiş Borani Tarifi Yapılışı Merhaba dostlarım iyi akşamlar ve kolay gelsin diyecem çünkü zahmetli bir tarifim var ve urfanın sevilen ve ağır bir yemeyi ve başlayalım köftemizi anlatayımÖönce bir gün önceden olursa kolay olur ?öftelik bulgurumuzu leğene koyup baharatlarını ekleyip güzelce yoğuralım Sakız gibi olunca etimizi alalım ve iyice tekrar yoğuralım Kıvama gelince küçük küçük yuvarlak yapalım Hepsi bitince sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım Yağdan çıkarıp bir kenarda dursun gelelim yemeyimize kolay gelsin etimizi nohutumuzu düdüklü tencereye koyalım ve suyunu da ilave edelim ve sonra ocağa koyalım 45 dakika pişirelim Pazımızı tek tek yıkayalım Üçe dörde bölüp resimde gördüğünüz gibi doğrayalım ve az birşey haşlayalım Süzgece boşaltıp iyice süzdürelim Ayrı bir tencereye börülcemizi pişirelim ve birleştirme faslına geçelim ve zeytin yağını koyalım Üzerine süzdürdüyümüz pazımızı ekleyelim bir dakika kavuralım Üzerine toz biberi salçamızı da koyalım Et suyumuzu yüzü beraber koyalım tabi suyumuzla beraber nohut ve eti börülcesini de içine katalım ve 15 dakika pişirelim Üzeri için sarımsaklı yoğurdumuzu da yapalım servise hazır şimdiden afiyet olsun Zor gelmesin çok zevkli ve nefis bir yemek zoru seven yapar ve yemeğimizi tabaka koyalım Üzerine yoğurdu onun üzerine yuvarlağını koyup öyle servis yapalım Lütfen özelliyi bu yanına nohutlu şehriyeli etsuyundan bulgur pilavı tercih edilir Afiyet olsun