Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı

Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*150 gr kuzu eti
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 baş soğan
*1 tane bir kırmızı taze biber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı toz biber (çok dolu olmasın)
*Tuz
*Karabiber
*4 su bardağı su

Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Etimizi kuş başından az küçük doğrayalım Tencereye koyalım ve yarım su bardağı su koyalım Altını yakalım Etimiz pişerken soğanımızı ve taze biberi küçük küçük doğrayalım Etimiz suyunu çekmişse yarım çay bardağı zeytin yağını koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım ve soğanımızı biberi etimizin üzerine atalım Güzelce kavuralım Daha sonra domates salçasını koyalım ve az bir şey kavurup toz biberi tuzu koyalım Üzerine 4 su bardağı suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım Kaynadıktan sonra bulgurumuzu koyalım Sonra suyunu çekene kadar pişirelim Ocağımızı kapatalım ve pilavımızın ağzınıda kapatalım 5 dakika dinlensin servise hazır Şimdiden afiyet olsun Yanında cacık çok güzel olur Kolay gelsin arkadaşlar
 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,792Kullanıcılar
Üst Alt