iltasyazilim
FD Üye
Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr kuzu eti
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 baş soğan
*1 tane bir kırmızı taze biber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı toz biber (çok dolu olmasın)
*Tuz
*Karabiber
*4 su bardağı su
Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Etimizi kuş başından az küçük doğrayalım Tencereye koyalım ve yarım su bardağı su koyalım Altını yakalım Etimiz pişerken soğanımızı ve taze biberi küçük küçük doğrayalım Etimiz suyunu çekmişse yarım çay bardağı zeytin yağını koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım ve soğanımızı biberi etimizin üzerine atalım Güzelce kavuralım Daha sonra domates salçasını koyalım ve az bir şey kavurup toz biberi tuzu koyalım Üzerine 4 su bardağı suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım Kaynadıktan sonra bulgurumuzu koyalım Sonra suyunu çekene kadar pişirelim Ocağımızı kapatalım ve pilavımızın ağzınıda kapatalım 5 dakika dinlensin servise hazır Şimdiden afiyet olsun Yanında cacık çok güzel olur Kolay gelsin arkadaşlar
*150 gr kuzu eti
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 baş soğan
*1 tane bir kırmızı taze biber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı toz biber (çok dolu olmasın)
*Tuz
*Karabiber
*4 su bardağı su
Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Etimizi kuş başından az küçük doğrayalım Tencereye koyalım ve yarım su bardağı su koyalım Altını yakalım Etimiz pişerken soğanımızı ve taze biberi küçük küçük doğrayalım Etimiz suyunu çekmişse yarım çay bardağı zeytin yağını koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım ve soğanımızı biberi etimizin üzerine atalım Güzelce kavuralım Daha sonra domates salçasını koyalım ve az bir şey kavurup toz biberi tuzu koyalım Üzerine 4 su bardağı suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım Kaynadıktan sonra bulgurumuzu koyalım Sonra suyunu çekene kadar pişirelim Ocağımızı kapatalım ve pilavımızın ağzınıda kapatalım 5 dakika dinlensin servise hazır Şimdiden afiyet olsun Yanında cacık çok güzel olur Kolay gelsin arkadaşlar