iltasyazilim
FD Üye
Urfa Usulü Yumurtalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*3 çay bardağı köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı 7 çeşit karıştırılmış baharat
*4 yemek kaşığı pul biber (isot)
*2 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz
*Sıcak su
*tuz
Üzerine dökmek için;
*3 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
Urfa Usulü Yumurtalı Köfte Tarifi Yapılışı İlk önce köfte leğenine bulgur alınır Yumurtalı köfte, etli çiğ köftenin aksine sıcak suyla yoğurulur Bu yüzden bulgurun üzerine sıcak su eklenir ve biraz şişmeye başlayınca salça, tuz, biber, baharat, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek yoğurulmaya başlanır Diğer yandan tavaya sıvı yağ koyulur ateşe verilir Bulgur iyice yumuşayıp köfte tutmaya başlar kıvama gelince bir tabak dolusu yine çok ince doğranmış maydanoz ve taze soğan alınır Tavadaki yağın üzerinden duman çıkmaya başladığı anda iyice çırpılmış yumurtalar tavaya dökülür ve hafif kızarmaya başlayınca ocağın altı kapatılır Tavadaki yağlı yumurta, yoğurulmuş köftenin üzerine dökülerek karıştırılır (yağı fazla olacak gözünüz korkmasın ) Köfte o anda çok sıcak olduğu için elinize dikkat etmekte yarar var Bu yüzden bir kaşık yardımıyla da köfteyi ezmeden karıştırabilirsiniz Köfte sıkımlanarak tabaklara konur Yine yanında turşu ve her türlü yeşillikle servis edilebilir Afiyet olsun
*3 çay bardağı köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı 7 çeşit karıştırılmış baharat
*4 yemek kaşığı pul biber (isot)
*2 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz
*Sıcak su
*tuz
Üzerine dökmek için;
*3 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
Urfa Usulü Yumurtalı Köfte Tarifi Yapılışı İlk önce köfte leğenine bulgur alınır Yumurtalı köfte, etli çiğ köftenin aksine sıcak suyla yoğurulur Bu yüzden bulgurun üzerine sıcak su eklenir ve biraz şişmeye başlayınca salça, tuz, biber, baharat, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek yoğurulmaya başlanır Diğer yandan tavaya sıvı yağ koyulur ateşe verilir Bulgur iyice yumuşayıp köfte tutmaya başlar kıvama gelince bir tabak dolusu yine çok ince doğranmış maydanoz ve taze soğan alınır Tavadaki yağın üzerinden duman çıkmaya başladığı anda iyice çırpılmış yumurtalar tavaya dökülür ve hafif kızarmaya başlayınca ocağın altı kapatılır Tavadaki yağlı yumurta, yoğurulmuş köftenin üzerine dökülerek karıştırılır (yağı fazla olacak gözünüz korkmasın ) Köfte o anda çok sıcak olduğu için elinize dikkat etmekte yarar var Bu yüzden bir kaşık yardımıyla da köfteyi ezmeden karıştırabilirsiniz Köfte sıkımlanarak tabaklara konur Yine yanında turşu ve her türlü yeşillikle servis edilebilir Afiyet olsun