![s-4129f26ef0db057a8a92fadc26f6c1326388608d.jpg](https://img-s2.onedio.com/id-6035e944a2abebc51800fe0f/rev-0/raw/s-4129f26ef0db057a8a92fadc26f6c1326388608d.jpg)
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taş ustası Mahmut Selaniş, 6 ay süren çalışmayla 1 ton tartısında, 4 metre uzunluğunda bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı.
Siverek'te baba mesleği taş ustalığını sürdüren 12 çocuk babası Mahmut Selaniş, iki yıl evvel bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı.
Yetkililerden dayanak bekliyorum
Selaniş'in yaptığı fors, daha sonra Cumhurbaşkanlığı'nın Ahlat'taki külliyesinde sergilenmeye başlandı. Selaniş, bu defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmesi için 1 ton yükünde yeni bir fors hazırladı. 6 ay boyunca süren çalışmayla 1 ton yükünde, 4 metre uzunluğundaki forsu tamamlayan Selaniş, forsu Ankara'ya göndermek için yetkililerden dayanak beklediğini açıkladı.
"Cumhurbaşkanımıza armağan edeceğim"
Selaniş, "6 tonluk tek kesim bazalt taşını, çekiç ve balyozla yontup, form vererek, Cumhurbaşkanlığı forsunu tamamladım. 6 aylık çalışmanın akabinde tamamladığım 1 ton yükünde, 4 metre uzunluğundaki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir metrelik Rabia işaretinin olduğu taşı Ankara'ya götürmek istiyorum. Kendi götürme imkanım olmadığı için yetkililerin takviyesi ile bu iki yapıtı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştırarak Cumhurbaşkanımıza ikram edeceğim" diye konuştu.