Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ürk Mutfağının Geleneksel Lezzeti Aşure

Ürk Mutfağının Geleneksel Lezzeti Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ürk Mutfağının Geleneksel Lezzeti Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram buğday
*125 gram bardağı nohut
*125 gram kuru fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*56 adet kuru kayısı
*56 adet kuru incir
*1 adet portakal kabuğu
*1 çay bardağı gül suyu (arzuya bağlı)
*Şeker (damak tadınıza göre)
*67 adet karanfil

Süslemek için;


*Tarçın
*Fıstık
*Ceviz
*Nar

Ürk Mutfağının Geleneksel Lezzeti Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslamaya koyduğunuz dövme, fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın*Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin*Kaynamaya başladıktan sonra köpüğünü alıp, ağzını kapatın*En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin*Buğdayın iyice açılması lazım Yoksa suyu özlü olmaz*Bundan sonra ki aşamada aşure sık sık karıştırılacak Aksi halde dibi tutacaktır*Bir tülbente bağladığınız karanfilleri aşurenin kenarından içine sarkıtın
Üzümleri tencereye ekleyip, beş dakika daha pişirin*Şimdi küçük doğradığınız kayısıyı ekleyin
Daha sonra portakal ve inciri ilave edin*Şekeri azar azar katın Miktarı damak tadınıza göre ayarlayın*510 dakikada bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatın*Gül suyunu ilave edin (arzuya bağlı olarak içine yada süsledikten sonra üzerine dökebilirsiniz)*İster sıcak ister soğuk, dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın AFİYET OLSUN
NOT:*(sulu veye daha koyu seviyorsanız suyunu ona göre ayarlayın unutmayın ki aşure durdukça koyulaşacaktır)
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt