iltasyazilim
FD Üye
Uşak yemekleri
Uşak yöresel yemek tarifleri
Uşak mutfağı
Ege ve Orta Anadolu etkisindeki Uşak mutfağı otbitki yemeklerinden fazla tahıl ve erkeç denilen erkek keçi etine dayanıyor Ne var ama keçi ormanlara hasar verdiği için bir zaman önce üretimi yavaşça durmuş, yerine koyun yetiştiriciliği desteklenmiş Uşak köylerinde keşkek gerçekleştirmek başlı başına bir merasim Buğday kabuğundan ayrılıp ezilmesi için taş oyma dibeklerde ağaç tokmaklarla ve davul zurna eşliğinde dört birey tarafından ritmik hareketle dövülüyor Tarhana çorbası Uşak'ın en ünlü çorbasıdır başkaca salatalık yemeği, köpük helva, haşhaşlı ve tahanlı peksimet, cevizli baklava, bükülme, kese ayranı, pide, cıbır çorbası ve düğün yemeklerinin vazgeçilmezi keşkek Uşak'ta önemli yemekler arısında Doğu Ege'nin yaklaşık olarak tamamında ve Anadolu'nun çoğu bölgesinde olduğu gibi burada da et yemeklerinin ağır gelebileceği düşünülür ve son yemek olarak bol ekşili bamya ikram edilir Uşak'ın bamyasında kurutulmuş dağ eriği vardır Bamya olsun dağ eriği olsun ayrıca çeşitleri hem de kurutularak kullanılmaları bakımından Uşak'ın geleneksel mutfağına ait değil Son yıllarda Güney ve Güneydoğu bölgelerinden çok göç aldığı için bu yörelerin mutfak kültürünü de almış ve kendi coğrafyasına uyarlayarak kullanmıştır *
Uşak yöresel yemek tarifleri
Uşak mutfağı
Ege ve Orta Anadolu etkisindeki Uşak mutfağı otbitki yemeklerinden fazla tahıl ve erkeç denilen erkek keçi etine dayanıyor Ne var ama keçi ormanlara hasar verdiği için bir zaman önce üretimi yavaşça durmuş, yerine koyun yetiştiriciliği desteklenmiş Uşak köylerinde keşkek gerçekleştirmek başlı başına bir merasim Buğday kabuğundan ayrılıp ezilmesi için taş oyma dibeklerde ağaç tokmaklarla ve davul zurna eşliğinde dört birey tarafından ritmik hareketle dövülüyor Tarhana çorbası Uşak'ın en ünlü çorbasıdır başkaca salatalık yemeği, köpük helva, haşhaşlı ve tahanlı peksimet, cevizli baklava, bükülme, kese ayranı, pide, cıbır çorbası ve düğün yemeklerinin vazgeçilmezi keşkek Uşak'ta önemli yemekler arısında Doğu Ege'nin yaklaşık olarak tamamında ve Anadolu'nun çoğu bölgesinde olduğu gibi burada da et yemeklerinin ağır gelebileceği düşünülür ve son yemek olarak bol ekşili bamya ikram edilir Uşak'ın bamyasında kurutulmuş dağ eriği vardır Bamya olsun dağ eriği olsun ayrıca çeşitleri hem de kurutularak kullanılmaları bakımından Uşak'ın geleneksel mutfağına ait değil Son yıllarda Güney ve Güneydoğu bölgelerinden çok göç aldığı için bu yörelerin mutfak kültürünü de almış ve kendi coğrafyasına uyarlayarak kullanmıştır *