Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uşağın yöresel yemekleri

Uşağın yöresel yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Uşak yemekleri
Uşak yöresel yemek tarifleri
Uşak mutfağı

Ege ve Orta Anadolu etkisindeki Uşak mutfağı otbitki yemeklerinden fazla tahıl ve erkeç denilen erkek keçi etine dayanıyor Ne var ama keçi ormanlara hasar verdiği için bir zaman önce üretimi yavaşça durmuş, yerine koyun yetiştiriciliği desteklenmiş Uşak köylerinde keşkek gerçekleştirmek başlı başına bir merasim Buğday kabuğundan ayrılıp ezilmesi için taş oyma dibeklerde ağaç tokmaklarla ve davul zurna eşliğinde dört birey tarafından ritmik hareketle dövülüyor Tarhana çorbası Uşak'ın en ünlü çorbasıdır başkaca salatalık yemeği, köpük helva, haşhaşlı ve tahanlı peksimet, cevizli baklava, bükülme, kese ayranı, pide, cıbır çorbası ve düğün yemeklerinin vazgeçilmezi keşkek Uşak'ta önemli yemekler arısında Doğu Ege'nin yaklaşık olarak tamamında ve Anadolu'nun çoğu bölgesinde olduğu gibi burada da et yemeklerinin ağır gelebileceği düşünülür ve son yemek olarak bol ekşili bamya ikram edilir Uşak'ın bamyasında kurutulmuş dağ eriği vardır Bamya olsun dağ eriği olsun ayrıca çeşitleri hem de kurutularak kullanılmaları bakımından Uşak'ın geleneksel mutfağına ait değil Son yıllarda Güney ve Güneydoğu bölgelerinden çok göç aldığı için bu yörelerin mutfak kültürünü de almış ve kendi coğrafyasına uyarlayarak kullanmıştır *
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt