Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır?

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır?
0
127

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
uskumru_baligi_en_kolay_nasil_ayiklanir_1579085849_2466.jpg

Uskumru balığının içinde bulunan enzimlerle hafıza güçlendirdiği mütehassıslar tarafından bilinmektedir. Yapısında kalsiyum, fosfor, potasyum, selenyum ve magnezyum mineralleri yüksek ölçüde bulunan uskumruyu ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Uskumru nasıl ayıklanır? İşte, Uskumru ayıklamanın pratik teklifleri...

Birtakım balıkların baş kısmında bulunan vitaminden birçok kişi mahrum kalmaktadır. Bunun nedeni ise ayıklama sırasında baş kısmının kesilip ayrılmasından meydana gelmektedir. Her balık üzere uskumru ayıklarken de en ziyade sorulan soru baş kısmın atılıp atılmayacağı olmuştur. Bu hususta sizleri vitaminden mahrum bırakmıyor, uskumruyu nasıl ayıklamanız gerektiği ile alakalı gerekli malumatları paylaşıyoruz...

USKUMRU BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR? EN KOLAY PİŞİRME TEKNİĞİ 

Ptn0e_1579010828_7707.jpg

USKUMRU NASIL AYIKLANIR? USKUMRU AYIKLAMANIN FORMÜLÜ NEDİR?

Uskumru balığının pulu olmadığı için bıçak yardımıyla derisinin üzeri hafifçe tıraşlanır ve kaygan sıvımsı yapı ortadan kaldırılır. Her iki tarafı da birebir formda yapınız.

6RRLC_1579010851_5317.jpg

Bıçak yardımıyla baş kesiminden aşağıya akıllıca karnı ikiye yarılır karnındaki pislikler dışarı çıkarılır. 

uRdUS_1579011908_9603.JPG

Uskumru ayıklarken en kıymetli püf nokta; balığa çokça dilimleme yapmamaktır. Çokça dilimlenirse kızartma sırasında dağılacaktır.

Palamut'un baş kısmı kesilirken uskumrunun baş kısmını kesmenize gerek olmayacaktır. Baş ile birlikte kızartılır.

Palamut balığını ayıklamanın pratik tekliflerini okumak için tıklayın...

Uskumrunun içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp başkaca havyarı pişirebilirsiniz. Karnındaki pislikler alındıktan sonra içerisindeki siyah yüzey bıçak yardımıyla sıyrılarak parlak yüzey ortaya çıkarılır. 

vM975_1579010893_4223.jpg

Parlak yüzey ortaya çıktıktan sonra uskumruları kızartma sürecine geçebilirsiniz.
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt