Sıradan balık yemeği tanımlarından sıkılanlar için hem farklı hem de lezzetli olan uskumru balığının süper tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılan lezzetiyle çok sevilen uskumru balığının vitaminleri de epey çokça. Tavada nefis uskumru balığının tanımı bugünkü metnimizde.
Uskumru balığı, Uskumrugiller familyasına ismini vermiş olan bir deniz eseridir. Sırtta aşağıya hakikat inen açık yahut koyu yeşilimsi-mavi, üzeri lekeli bantlar vardır. Birtakım balık tipleriyle sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek ölçüde omega-3 olarak bilinen balık yağı içeren tiplerindendir.2013 yılında bir periyot yenilebilir balıklar listesinden çıkartılmış ve avlanması yasaklanarak, üremesine fırsat tanınmış olan uskumru balığı lezzetli balıklar arasında bölge alır. İçerisinde bulunan Omega-3, fosfat ve B12 vitamini; algı yeteneğinin ve dimağın güçlenmesine direkt tesir eden uskumru, haftada iki kere uskumru tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda da tesir eder. Uskumru fiyat olarak yıl içinde 15 TL ile 30 TL arasında değişir. Uskumru umumî itibarıyla soğuk suyu seven bir balık çeşididir. Balıkseverlerin çokça tükettiği uskumru fırında, buğulama ve kızartma formunda yemek olarak pişirilirken tıpkı vakitte meze olarak da tüketilebilir. Bugünkü hazırladığımız tanımda sizlere uskumrunun susamlı tavada lezzeti veriyoruz.
TAVADA USKUMRU TANIMI:
GEREÇLER
Bir adet uskumru
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir çorba kaşığı susam
Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Maydanoz
YAPILIŞI
Balığı tavanın içine alın ve yağın içinde pişirin.
Balığın pişmesine yakın susam ve dolmalık fıstık ekleyerek pişirmeye devam edin.
Bir mühlet daha pişirdikten sonra tavadan alın ve servis edin.
Afiyet olsun...