Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uskumru balığı nasıl pişirilir? Nefis tavada uskumru tarifi

Uskumru balığı nasıl pişirilir? Nefis tavada uskumru tarifi
0
134

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
uskumru_baligi_nasil_pisirilir_nefis_tavada_uskumru_tarifi_1573457493_3992.jpg

Sıradan balık yemeği tanımlarından sıkılanlar için hem farklı hem de lezzetli olan uskumru balığının süper tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılan lezzetiyle çok sevilen uskumru balığının vitaminleri de epey çokça. Tavada nefis uskumru balığının tanımı bugünkü metnimizde.

Uskumru balığı, Uskumrugiller familyasına ismini vermiş olan bir deniz eseridir. Sırtta aşağıya hakikat inen açık yahut koyu yeşilimsi-mavi, üzeri lekeli bantlar vardır. Birtakım balık tipleriyle sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek ölçüde omega-3 olarak bilinen balık yağı içeren tiplerindendir.2013 yılında bir periyot yenilebilir balıklar listesinden çıkartılmış ve avlanması yasaklanarak, üremesine fırsat tanınmış olan uskumru balığı lezzetli balıklar arasında bölge alır. İçerisinde bulunan Omega-3, fosfat ve B12 vitamini; algı yeteneğinin ve dimağın güçlenmesine direkt tesir eden uskumru, haftada iki kere uskumru tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda da tesir eder.  Uskumru fiyat olarak yıl içinde 15 TL ile 30 TL arasında değişir. Uskumru umumî itibarıyla soğuk suyu seven bir balık çeşididir. Balıkseverlerin çokça tükettiği uskumru fırında, buğulama ve kızartma formunda yemek olarak pişirilirken tıpkı vakitte meze olarak da tüketilebilir. Bugünkü hazırladığımız tanımda sizlere uskumrunun susamlı tavada lezzeti veriyoruz. 

QMfVC_1573457999_9843.jpg

TAVADA USKUMRU TANIMI:

GEREÇLER

Bir adet uskumru 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Bir çorba kaşığı susam 
Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık 
Tuz
Karabiber 
Maydanoz 

d2iJL_1573457644_5036.jpg

YAPILIŞI

Balığı tavanın içine alın ve yağın içinde pişirin.

Balığın pişmesine yakın susam ve dolmalık fıstık ekleyerek pişirmeye devam edin.

Bir mühlet daha pişirdikten sonra tavadan alın ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt