iltasyazilim
FD Üye
Üsküp Böreği Tarifi Resimli
Resimli Üsküp Böreği Tarifi
Üsküp Böreği Tarifi
MALZEMELER
5 Adet Yufka
250 Gr Tereyağı Yada Margarin
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
12 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti)
Eti haşlayıp,ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralımÜzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ek edelimEtin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelimTuzunu ekleyip,et yumuşayana kadar haşlayalım
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelimHer yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelimSon katına da yağı sürüp, yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım
sırası gelmişken sosu hazırlamaya başlayalım3 çorba kaşığı yoğurda,3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim3 diş sarmısak ve limon suyunu da ek edip,mikserle karıştıralımSonra 1,52 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte kesintisiz karıştırarak,üzeri göz göz olana kadar pişirelimKoyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım
Altı,üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalımEtlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 23 kepçe gezdirelimHaşlanan etleri böreğin üzerine yayalımSosu da böreğin üstüne yayıp,üzerini düzeltelim1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelimVe kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip,tepsiyi yeniden fırına sürelim510 dk daha pişirip, fırından alalımIlık olarak servis yapalım
*
Resimli Üsküp Böreği Tarifi
Üsküp Böreği Tarifi
MALZEMELER
5 Adet Yufka
250 Gr Tereyağı Yada Margarin
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
12 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti)
Eti haşlayıp,ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralımÜzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ek edelimEtin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelimTuzunu ekleyip,et yumuşayana kadar haşlayalım
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelimHer yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelimSon katına da yağı sürüp, yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım
sırası gelmişken sosu hazırlamaya başlayalım3 çorba kaşığı yoğurda,3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim3 diş sarmısak ve limon suyunu da ek edip,mikserle karıştıralımSonra 1,52 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte kesintisiz karıştırarak,üzeri göz göz olana kadar pişirelimKoyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım
Altı,üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalımEtlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 23 kepçe gezdirelimHaşlanan etleri böreğin üzerine yayalımSosu da böreğin üstüne yayıp,üzerini düzeltelim1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelimVe kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip,tepsiyi yeniden fırına sürelim510 dk daha pişirip, fırından alalımIlık olarak servis yapalım
*