51 yaşındaki usta oyuncu Buket Dereoğlu, toplumsal medya Hackerlerinden nasibini alan ünlüler ortasına girdi. Hesabı çalınan oyuncu çabucak takipçilerini alacakları bildiriler konusunda uyardı.
Bizimkiler dizisinde rol alan Buket Dereoğlu, usta oyuncu Ercan Yazgan'ın üvey kızıdır. Tiyatrocularla dolu bir ailede yetişen oyuncu kısa müddette yeteneklerini ispatladı. Can isminde bir erkek çocuğu olan Dereoğlu'nun geçtiğimiz günlerde Instagram hesabı çalındı.
40,7 bin takipçiye sahip oyuncu hesabının çalınmasını fark ettikten sonra gerekli süreçlere başladı. Ayrıyeten kendisini takip eden hayranlarını da uyardı.
İşte Dereoğlu'nun ikaz dolu o notu:
"Arkadaşlar Merhaba, bir kere daha uyarmak istedim sizleri. Hesabım @bdereoglu 1 hafta evvel çalındı. Ve bu şebeke ben üzere birçok ünlü yada tanınmış kişiyi mağdur etmekte. Bu hesap üzerinden gelen hiç bir bildiriye karşılık vermeyin. Ve bir de yanda paylaştığım telefon numarası var. Oradan (ya da bilmediğimiz diğer numaralar olabilir)para ve bilgi istiyorlar. Lütfen şikayetçi olun. Ben gerekli tüm yazışma ve görüşmeleri yaptım! Çok önemli bir atak var hepimize! Bu demek oluyor ki toplumsal medya üzerinden tanıdık tanımadık kimse ile konuşmayın.
Ne kadar inandırıcı olsa bile aman bunların tuzağına düşmeyin! Adamlar bu işi meslek edinmiş, sahtekârlık suçtur! Bana yardım yada dayanak talebinde de bulunmayınız, hem avukatlarım hem bilgi süreç merkezinden arkadaşlarım sağ olsunlar mevzuya vakıf. Güvenlik sebebiyle bu çeşit yardım, kurtarma talebi yada hesabımla ilgili hiç bir soruya yanıt vermeyeceğim. Benim için hesabımı geri almak falan kıymetli değil! Varolan takipçi sayıma hatta fazlasına ben olduğum sürece zati ulaşabilirim.
Tasam siz tanıdığım-tanımadığım bu profil ile ya da tüm toplumsal medya içerisinde buluşabildiğim dostlarıma ziyan gelmemesidir. Bu kadar ayrıntılı yazma sebebim ise çalınmış olan @bdereoglu hesabımın başında ki ahlaksız hırsızların ne kadar aciz ve bilgisiz olduklarını bir sefer de buradan tabir etmek! Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim."