iltasyazilim
FD Üye
Ustasından Aldığım Orjinal Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı soğuk su
*125 gram margarin
*5 adet yumurta
*1 çimdik tuz
*15 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı un
*1 poşet kakaolu kremşanti
*1 çay bardağı süt
Üzerine;
*Çikolata sos
*İsteğe bağlı 80 gramlık sütlü çikolata
Ustasından Aldığım Orjinal Ekler Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu pişireceğimiz kabımıza margarin, su, tuz ve şekerimizi koyalım
*Ocağın altını yakalım kaynamaya başlayınca ununu katalım
*Unun kokusu çıkana kadar üç veya dört dakika pişirelim ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım
*O arada kreması için tenceremize muhallebi malzemelerini koyalım
*kısık ateşte karıştırarak pişirelim o arada kremşanti malzemesini çırpıp, soğuyan muhallebinin içine bırakıp, muhallebiyle birlikte mikserle çırpalım Muhallebimiz hazır
*Üzerine hazır çikolata sos için paketteki tarife göre hazırlayalım Pişmeye yakın 1 paket sütlü çikolatayı sıcak sosun içine atalım karıştırarak eritelim
*Soğuyan hamurumuza yumurtanın bir tanesini kırıp iyice yoğuralım
*Sonra ikincisini hamurumuza kırıp yoğuralım
*Kalan yumurtaları da bu şekilde bitirelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Hamurumuzu bir sıkma torbasına doldurup, parmak uzunluğunda çok az yağladığımız fırın tepsimize dizelim
*170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim
*Pişince fırının kapağını kesinlikle açmayalım
*İçinde soğuması lazım
*Eklerlerimiz soğuyunca bıçakla aralarını açalım muhallebimizden içlerine birer kaşık dolduralım
*Üzerlerine çikolata sostan dökelim
*Servis yapalım*Muhteşem bir tatlı afiyetler olsun
(Not olarakta eğerki çikolata sos veya krema sert akışkan olmazsa soğuk süt azar azar ilave edip kaşıkla karıştıralım) Yazması uzun oldu ama yapması çok kolay
*1 su bardağı soğuk su
*125 gram margarin
*5 adet yumurta
*1 çimdik tuz
*15 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı un
*1 poşet kakaolu kremşanti
*1 çay bardağı süt
Üzerine;
*Çikolata sos
*İsteğe bağlı 80 gramlık sütlü çikolata
Ustasından Aldığım Orjinal Ekler Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu pişireceğimiz kabımıza margarin, su, tuz ve şekerimizi koyalım
*Ocağın altını yakalım kaynamaya başlayınca ununu katalım
*Unun kokusu çıkana kadar üç veya dört dakika pişirelim ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım
*O arada kreması için tenceremize muhallebi malzemelerini koyalım
*kısık ateşte karıştırarak pişirelim o arada kremşanti malzemesini çırpıp, soğuyan muhallebinin içine bırakıp, muhallebiyle birlikte mikserle çırpalım Muhallebimiz hazır
*Üzerine hazır çikolata sos için paketteki tarife göre hazırlayalım Pişmeye yakın 1 paket sütlü çikolatayı sıcak sosun içine atalım karıştırarak eritelim
*Soğuyan hamurumuza yumurtanın bir tanesini kırıp iyice yoğuralım
*Sonra ikincisini hamurumuza kırıp yoğuralım
*Kalan yumurtaları da bu şekilde bitirelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Hamurumuzu bir sıkma torbasına doldurup, parmak uzunluğunda çok az yağladığımız fırın tepsimize dizelim
*170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim
*Pişince fırının kapağını kesinlikle açmayalım
*İçinde soğuması lazım
*Eklerlerimiz soğuyunca bıçakla aralarını açalım muhallebimizden içlerine birer kaşık dolduralım
*Üzerlerine çikolata sostan dökelim
*Servis yapalım*Muhteşem bir tatlı afiyetler olsun
(Not olarakta eğerki çikolata sos veya krema sert akışkan olmazsa soğuk süt azar azar ilave edip kaşıkla karıştıralım) Yazması uzun oldu ama yapması çok kolay