iltasyazilim
FD Üye
Ustasından Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı buğday
*12 su bardağı pirinç
*2 su bardağı fasulye
*2 su bardağı nohut
*15 tane kayısı
*15 tane kuru incir
*15 tane ceviz içi
*1 çay bardağı fındık içi
*1 çay bardağı badem
*1 çay bardağı kuru üzüm
*12 çay bardağı kuş üzümü
*1 su bardağı dut kurusu
*45 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*45 tane karanfil
Beyazlatmak için:
*1, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
*Nar, mandalina, ceviz, fındık, kuru uzum, kuş üzümü , küp küp doğranmış incir ve kayısı
*Not:süslemek için lazım olan malzemelerden azıcık ayıralım
Ustasından Aşure Tarifi Yapılışı Bu tarif rahmetli Ümit ustanın tarifi Allah rahmet etsin çokta güzel tarif paylaşmış Bir*kaç senedir onun tarifiyle yapıyorum Çokta güzel oluyor Benimde artık favori tatlım oldu Hep derim ki her ay aşure günü olsa diye Bıkmadan yerim dediğim tatlılardan aşure Ve bu ayı nasıl geçirdim Allah bilir Sonunda muradıma erdim Aşure günü geldi Şimdide bu güzel tarifi sizinle paylaşmak isterim
Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan ıslatalım Sabah ayrı ayrı kaplarda haşlayalım Aşure tenceresine suyu dolduralım Kaynayınca yıkanmış pirinçleri ilave edelim Sonra haşladığımız nohut, fasulye ve buğdayı ilave edelim Şekerin ölçüsünü ayarlayın 4 bardaktan az olmasın 5i de geçmesin çok tatlı olur yoksa Kuş üzümünü bir kasede yıkayıp suya koyalım Dut kurusunu yıkayalım Küp küp doğradığımız incir ve kayısıyı ve diğer tüm malzemeleri tencereye ilave edelim Not: Malzemelerden süslemek için kullanacağımız için az az hepsinden ayıralım Tarçın ve karanfili atalım (aşure piştikten sonra göre bildiğiniz kadar karanfili tencereden çıkaralım Yoksa acımsı tat verir )Sütle nişastayı da karıştırıp tencereye ilave edelim Bi güzelce kaynasın şekerini de kontrol edin İyice piştiğinden emin olduktan sonra kaselere boşaltıp servis edin
Not: aşureyi tatlandırmak için gül suyu ve portakal kabuğuyla da yapılır Tercihe göre Ben kullanmadım
*1, 5 su bardağı buğday
*12 su bardağı pirinç
*2 su bardağı fasulye
*2 su bardağı nohut
*15 tane kayısı
*15 tane kuru incir
*15 tane ceviz içi
*1 çay bardağı fındık içi
*1 çay bardağı badem
*1 çay bardağı kuru üzüm
*12 çay bardağı kuş üzümü
*1 su bardağı dut kurusu
*45 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*45 tane karanfil
Beyazlatmak için:
*1, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
*Nar, mandalina, ceviz, fındık, kuru uzum, kuş üzümü , küp küp doğranmış incir ve kayısı
*Not:süslemek için lazım olan malzemelerden azıcık ayıralım
Ustasından Aşure Tarifi Yapılışı Bu tarif rahmetli Ümit ustanın tarifi Allah rahmet etsin çokta güzel tarif paylaşmış Bir*kaç senedir onun tarifiyle yapıyorum Çokta güzel oluyor Benimde artık favori tatlım oldu Hep derim ki her ay aşure günü olsa diye Bıkmadan yerim dediğim tatlılardan aşure Ve bu ayı nasıl geçirdim Allah bilir Sonunda muradıma erdim Aşure günü geldi Şimdide bu güzel tarifi sizinle paylaşmak isterim
Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan ıslatalım Sabah ayrı ayrı kaplarda haşlayalım Aşure tenceresine suyu dolduralım Kaynayınca yıkanmış pirinçleri ilave edelim Sonra haşladığımız nohut, fasulye ve buğdayı ilave edelim Şekerin ölçüsünü ayarlayın 4 bardaktan az olmasın 5i de geçmesin çok tatlı olur yoksa Kuş üzümünü bir kasede yıkayıp suya koyalım Dut kurusunu yıkayalım Küp küp doğradığımız incir ve kayısıyı ve diğer tüm malzemeleri tencereye ilave edelim Not: Malzemelerden süslemek için kullanacağımız için az az hepsinden ayıralım Tarçın ve karanfili atalım (aşure piştikten sonra göre bildiğiniz kadar karanfili tencereden çıkaralım Yoksa acımsı tat verir )Sütle nişastayı da karıştırıp tencereye ilave edelim Bi güzelce kaynasın şekerini de kontrol edin İyice piştiğinden emin olduktan sonra kaselere boşaltıp servis edin
Not: aşureyi tatlandırmak için gül suyu ve portakal kabuğuyla da yapılır Tercihe göre Ben kullanmadım