Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ÜsteĞmen Zahİd'İn Vasİyetİ

ÜsteĞmen Zahİd'İn Vasİyetİ
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
ÜsteĞmen Zahİd'İn Vasİyetİ “Bu günlerde her zamankinden daha kayda değer muharebelere gireceğiz Bilirsin, her muharebeye giren ölmez Fakat eğer ben ölürsem sakın gam yeme Beni ve seni yaratan Allah bizi nasıl dünyada birbirimize nasib etti ise, benden şehitlik rütbesini esirgemediği taktirde, şüphesiz, ruhlarımızı da birbirine kavuşturur Vatan yolunda şehit olursam bana ne mutlu Ancak, sana bir vasiyetim var: Birincisi benim için katiyyen inleme İkincisi, eşyamın listesi ilişikte Bunları sat, ele geçecek paradan “mihri muaccel ve “mihri müeccel ini al, üstteki tarafı ile bana bir mevlüt okut Eğer bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et ve ilk gece aramızda geçen sözü unutma Keza mektubun içinden kırmızı kordelaya yan dahası saç demeti çıkar Saçın tazeliği bunun mini ufak bir yavrunun başından kesik olduğunu göstermektedir İşte o zaman cümbür cemaat Zahid’in evli olduğunu ve Nadide isminde de bir yavrusunun varlığını öğrenir Çünkü Zahid Üsteğmen cepheye gelirken peşinde evlad ü iyal düşüncesini de bırakmıştır Ve savaş boyunca ne müsade seve seve evine gitmeyi düşünmüş ne de o konuda iki çift laf etmiştir Zahid, 09 Ocak 1916’da şehit olur Gümüşhane’nin Şiran ilçesinden Üsteğmen Zahid, Aziziye ilçesinin Kılıç Mehmet Bey köyünden Ahmet Efendi’nin kızı , eşi Hanife Bayan’a yazdığı ve vasiyetini bildirdiği mektubunu şu tümce ile bitirir: “Bu vasiyetimi aldığınız süre yüksek sesle ağlamanıza razı değilim  

858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt