Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Üstün yeteneklilere Yeni Model Eğitim

Üstün yeteneklilere Yeni Model Eğitim
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Üstün yeteneklilere anaokulundan itibaren özel eğitim modeli

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr Hakan Sarı, üstün yetenekler konusuna gerek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin gerekse bir akademisyen olarak kendisinin fazla önem verdiğini vurguladı

Üstün yeteneklilerin eğitimi konusunun yıllardan beri dikkatsizlik edildiğini gösteren Prof Dr Sarı, Üstün yetenekli çocuklarımızın Türkiyeye daha yardımsever birey olmaları için öteki ülkelerde uygulanan sistemin daha iyisini uygulayabilecek bir model üstünde çalışıyoruz dedi

Uzun zamandır devam edilen egzersiz zarfında farklı ülkelerdeki özel eğitimcilerle konuya ilişkin çoğu görüşme yaptıklarını anlatan Sarı, üstün yetenekli çocukları okul öncesi çağdan itibaren ele alıp, özel bir programlalarcom yetiştirerek, kabiliyetli olduğu alanda daha çok ürün vermesini sağlayacak değişimi yapmaya gereklilik olduğunu ifade etti

Bakan Dinçerin Mecliste bu konuyla ilgili tavır yaptığını ve kendisinin de kurulan Araştırma Komisyonunda milletvekillerine üstün kabiliyetli çocuklarla ilgili planlamalara ilişkin kısa toplantı verdiğini andıran Sarı, şöyle devam etti:

Biz bundan böyle üstün yeteneklilerin birincil öğretimde, destek eğitim odalarında, özel olarak yetiştirdiğimiz personelle eğitiminin sağlanmasını istiyoruz Bunun için de öbür eğitim modelleriyle, gerek çocuğun yeteneklerine uygun özel yapılandırılmış ortamlarda, gerekse bireysel program aracılığıyla bu çocukları ülkemize kazandırmaya çalışacağız

Sarı, bu eğitim modellerinin sağlanması için de üstün yetenekli çocukların tanılanmasında kullanılan psikolojik ölçme araçlarının zenginleştirilmesi gerektiğini kaydetti

uyruk *

858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt