iltasyazilim
FD Üye
Ütmeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı zeytin yağ
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 su bardağı kadar bulgur
*1 su bardağı kadar ütme (buğdayın yeşil başakken ateşte pişirip (ütüp) temizlenip kurutulmuş hali)
*Tuz
Ütmeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yaa böyle lezzetli kokulu bi pilav daha var mı bilmiyorum ama ütme sanırım her yerde bilinmiyor bulursanız kesinlikle tavsiye ederim
Öncelikle zeytin yağımızı kızdırıp şehriyemizi kavuruyoruz, bulguru ilave ediyoruz şöyle 2 dakika bi çevirdikten sonra ütmemizi ilave ediyoruz üzerini şöyle iki~üç parmak geçecek kadar su koyup tuzunu ayrılıyoruz ,suyunu çekince kapatıp bi 5 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz
Afiyet olsun
*Yarım çay bardağı zeytin yağ
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 su bardağı kadar bulgur
*1 su bardağı kadar ütme (buğdayın yeşil başakken ateşte pişirip (ütüp) temizlenip kurutulmuş hali)
*Tuz
Ütmeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yaa böyle lezzetli kokulu bi pilav daha var mı bilmiyorum ama ütme sanırım her yerde bilinmiyor bulursanız kesinlikle tavsiye ederim
Öncelikle zeytin yağımızı kızdırıp şehriyemizi kavuruyoruz, bulguru ilave ediyoruz şöyle 2 dakika bi çevirdikten sonra ütmemizi ilave ediyoruz üzerini şöyle iki~üç parmak geçecek kadar su koyup tuzunu ayrılıyoruz ,suyunu çekince kapatıp bi 5 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz
Afiyet olsun