Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uygur Türklerini Toplama Kampı İlk Defa Görüntülendi: Yüksek Duvarlar, Dikenli Teller

Uygur Türklerini Toplama Kampı İlk Defa Görüntülendi: Yüksek Duvarlar, Dikenli Teller
0
61

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
s-203a57357df0c7df593c9cf31c92ecbaec6ac550.jpg

Pekin idaresinin Uygur Türklerine uyguladığı sistematik zulüm ve şiddet ile ilgili dikkat cazip bir ifşa geldi. Tayvan'da yaşayan Çinli aktivist Guan Guan, 8 farklı kentte 18 toplama kampı buldu ve bunları milletlerarası kamuoyu ile paylaştı.

Başta Türkiye ve ABD olmak üzere birçok ülkenin reaksiyon gösterdiği Uygur Türklerine zulüm ve sistematik şiddetin merkez üsleri birinci sefer ortaya çıktı…

Tayvan’da yaşayan Çinli bir aktivist olan ve Guan Guan takma ismini kullanan bir adam, 2 yıllık bir araştırmanın sonucunda ülkenin 8 farklı kentinde 18 adet toplama kampı bulunduğunu ortaya çıkardı.

'18 toplama kampına gittim'

ki yıl boyunca lokal halkla görüşen ve farklı bölgeleri “turist” üzere ziyaret ederek manzara alan Guan Guan, çektiği imgeleri kamuoyu ile paylaştı.

Olağanda turistlerin beğenilen bölgesi olmayan Urumçi’ye giderek kapalı kayıt yapan ve kamerasını çantasına koyarak gizlice çekim yapan Guan Guan, “Yabancı basın mensuplarının bölgeye girmesi yasak ancak ben rahatça girebilirdim. Hasebiyle bu baskıyı ve şiddeti gözler önüne sermeye karar verdim. 18 toplama kampı keşfettim ve bunlardan bir tanesi devasa büyüklükteydi. Önünde de ‘İş gücüyle reform’ sözü yazılıydı” açıklamasını yaptı.

İnternet üzerindeki haritalarda görülemiyor

Bu toplama kamplarının internet üzerindeki haritalarda görülmediğini lakin metrelerce yükseklikteki duvarlar, gözetleme kuleleri ve dikenli tellerle korunduğunu söyleyen Guan Guan, silahlı polisler, askeri araçlar ve kameraların her yerde olduğunu lisana getirdi. Guan Guan, “2017’den beri inşa edilmiş toplama kampları ile ilgili bir haber okuduktan sonra bu araştırmayı yapmaya karar verdim. Uydu haritasından bunların pozisyonlarına baktım ve araştırmaya başladım. Şayet yakalansaydım ben de toplama kampına gönderilebilirdim” tabirini kullandı.

Çin hükümeti görüntüler ve savlar hakkında bir açıklama yapmadı.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt