Lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak Kühne Teriyaki sos ile artık çok kolay! Evvel balığı sos ile marine et, sonra kapta kalan sosu ve balığı pişir. Yanına da roka salatası yapıp daima birlikte servis et. Meskende yemek hazırlamak işte bu kadar kolay!
Teriyaki Soslu Somon
Somon için;
3 adet somon fileto
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 YK un
1,5 SB Kühne Teriyaki sos
1/2 TK zencefil
1 diş sarımsak
Pişirmek için;
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
Salata için;
2 demet roka
Kiraz domates
3 YK zeytinyağı
2 YK limon suyu
Tuz
Teriyaki sos, zencefil, sarımsak, tuz, karabiber ve unu karıştırın. İçerisine somonları koyun ve 30 dakika marine edin. Yağı ısıtın ve somonların iki tarafını da pişirin. Kalan sosu sos tavasına döküp çektirerek pişirin.
Salata için, rokaları elinizle koparın. Kiraz domatesi doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Hepsini karıştırın.
Salataları tabağa koyun ve üzerine pişen somon dilimlerini yerleştirin. Çektirilen sosu somonların üzerine yayın ve kavrulmuş susam serpin.