Uzak Ihtimalfilimi konusu ile iddialı bir filim geliyor Görkem Yeltan ın başrol oyuncusu olduğu filim çok konuşulacak gibi görünüyor BU FİLMİ ELEŞTİREMEZLER! 1548636520 1548636520 uzakihtimalfilimi5c4e516c58207uzakihtimalfilimi5c4e516c58207 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabergorkemmm&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg BİR MÜEZZİN İLE RAHİBENİN AŞKINI ANLATAN 'UZAK İHTİMAL' FİLMİNİN RAHİBESİ ŞATAFAT YELTAN: BU FİLMDE BEĞENİLMEYECEK BİR ŞEY DEĞIL! 14 FESTİVALDEN TEKLIF BÖLGE FİLMİMİZE KÖTÜ BİR TEPKİ DE OLMAYACAK Avrupa'nın en prestijli festivallerinden Rotterdam Film Festivali'ne katılan ilk Türk filmi olma unvanlı 'Uzakta Olanak', burada birincilik ödülü 'Tiger Awards'ı alınca fazla konuşulmuştu Ahmet Hakan Coşkun'un kardeşi Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği filmin konusu da konuşulmasına kapı açmıştı elbette Ne de olsa filmde; bir rahibe ile bir müezzin imkansız aşka düşüyordu Film takriben iki ay önce bu karnaval tamamen gündeme geldi gelmesine lakin bu sürede vizyona girmedi; yakın bir gelecekte de girmesi söz konusu değil Çünkü 'Uzakta Olanak'in tüm film festivallerini dolaşması planlanıyor; Kopenhag, Avrupa ve Linz Festivali Biz de; filmi görme ihtimalimiz şimdilik gelecek sinema sezonuna kalmış gibi göründüğünden, en azından oyuncular Görkem Yeltan ve Nadir Sarıbacak'la konuştuk, merakımızı giderdik * Rotterdam nasıl bir deneyimdi? Nadir Sarıbacak: Bu, benim birincil başrolüm olduğu için Rotterdam çok heyecan vericiydi lakin oyunum vardı törene kalamadım, İstanbul'a döndüm Görkem Yeltan: Rotterdam'da 'Bu fazla hoş bir film Bu kadar gerçekçi bir filmle karşılaşmamıştık' şeklinde yorumlar geldi Fazla gururlandım 14 festivalden de ağırlama aldık * Filmin konusu tamamen ne? GY: Filmimiz, söylenemeyen şeyler üstüne kurulu Biri müezzin, diğeri sahaf olan iki erkek ile rahibe olmaya hazırlanan Clara'nın kesişen yolları ve kendi arasında söylenemeyen cümlelerinden oluşuyor NS: Film müezzin için platonik bir aşk, dile getirilmeyen Bu da filmde çatışma yaratıyor Rahibenin aşka karşılık vermemesi müezzinin de onu çok sevmesi filmin en can tip çatışması SÖYLENEMEYEN BİR AŞK * Avrupa, Müslüman ve Katolik aşkını anlayışla karşıladı Sizce Türk izleyicisi filmi nasıl yorumlayacaktır? GY: Bu topraklarda herkes birbirine komşu yaşıyor Bu Avrupalılar için alışılmadık fakat bizim için sıradan Zaten iki kahraman arasında bildiğimiz klişe bir aşk ilişkisi olmadığı için herhangi bir çevreyi rahatsız etmeyecek, kimseyi incitmeyecek Filmde rahatsız olunacak, beğenilmeyecek hiçbir şey yok! NS: Filmde açıklamak istediğimiz şu; din farklılığı da söylenemeyen aşklar için bir nedendir Fakat natürel kimsesiz başlıca niçin olamaz Hollanda izleyicisi filmimizi naif buldu Onlar; Müezzin Musa'yla birlikte 'Haydi söyle artık aşkını!' der gibi heyecanlı duygularla izledi, sesli tepki verdi id