Uzaktan öğretim ve açıköğretim farkı nedir?
UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır.
Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.
Uzaktan öğretim bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve
öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği,
uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Uzaktan eğitim Bölümleri paralı mı?
Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve
uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.
Uzaktan öğretim sınavları nasıl olur?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi
Nasıldır? Vize
Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak yapacaktır.
Uzaktan öğretim açıköğretim mi?
Açıköğretim ve
Uzaktan Öğretim arasındaki fark:
Uzaktan Öğretim derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır. “AUZEF
Uzaktan Öğretim Programlarına ÖSYM sınavları ile öğrenci alımı yapılmaktadır.”
Uzaktan öğretim diplomada yazar mı?
YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı'na göre,
uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “
uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.
Üniversitelerde uzaktan öğretim nedir?
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Uzaktan eğitim ücreti ne kadar?
Tanımlar Koşullar
LİSANS (AÇIK ÖĞRETİM) | ÖSYM İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK) | İKİNCİ ÜNİVERİSTE KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK) |
---|
İŞLETME | 325 TL | 370 TL |
SOSYOLOJİ | 325 TL | 370 TL |
TARİH | 325 TL | 370 TL |
ULUSLARARASI TİİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ | 325 TL | 370 TL |