Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Üzeri Patatesli Hindi

Üzeri Patatesli Hindi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Üzeri Patatesli Hindi Malzemeleri
1 adet büyük boy patates – ince doğranmış
2 su bardağı süt – patatesleri haşlamak için

Köftesi için Malzemeler
600 gr hindi kuşbaşı
2 dal taze tarhun
1 adet soğan rendesi
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon

Ispanaklı Pesto Sos için Malzemeler
7 – 8 yaprak fesleğen
2 avuç ıspanak
1 avuç çam fıstığı
1 su bardağı toz parmesan
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Zeytinyağı
1 su bardağı su

Üzeri için Malzemeler
Toz parmesan
Patatesleri ince ince dilimleyin Bir sos tenceresinin içerisine sütü ekleyin Ardından patatesleri ekleyin Kaynama noktasına gelince 2 dakika kaynatın ve kenara alın

Hindi etlerini parçalayıcının haznesine koyun, tarhun yaprakları, baharatları ilave edin ve kıyma kıvamına gelene kadar parçalayıcıda çekin

Elde ettiğiniz hindi kıymasını büyük bir kaseye alın, ekmek kırıntısı ve yumurta ekleyip bütün malzemeler tamamen karışana kadar yoğurun

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde toplar yapın Geniş bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve ısıtın

Ardından ısınan tavanıza hazırladığınız hindi köftelerinizi koyup mühürleyin

Pesto sos için; zeytinyağı hariç bütün malzemeleri parçalayıcıdan geçirirken zeytinyağını ekleyin Sos hazır olunca kıvamını açmak için suyu ilave edin ve karıştırın

Ardından yemeği pişireceğiniz kaba 2 yemek kaşığı pesto sos dökün ve yayın Ardından köfteleri yerleştirin ve kalan pesto sosu köftelerin üzerine dökün Üzerine de haşladığınız patates dilimlerini dizin Son olarak patateslerin üzerine toz parmesan serpin ve 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt