Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uzmanlar, Altın Fiyatının Geleceğini Yorumladı: İşte Tahminler!

Uzmanlar, Altın Fiyatının Geleceğini Yorumladı: İşte Tahminler!
0
40

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
GoldpriceReuters-3-2.jpg

Bitcoin, yeni altın mı? Dünyanın önde gelen altın otoritelerinden ikisine göre olmasa da kripto para biriminin yükselişi, yardım edemedikleri, ancak bildikleri bir fenomen. Bitcoin, yaklaşık %133 artış kaydederken, sarı metal yaklaşık %4 düşüş gördü. Dolayısıyla kripto para, bugüne kadar altını önemli ölçüde geride bıraktı. Kriptokoin.com olarak, uzmanların cevap arayışlarını okuyucularımız için hazırladık.

“Altın ve kripto paralar piyasada mutlu bir şekilde birlikte bulunabilirler”

Uzmanlar, yatırımcıların yükselen enflasyona karşı bir önlem olarak altın yerine Bitcoin’i seçip seçmediklerini sorguluyor. Ancak dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonunun arkasındaki stratejist farklı düşünüyor. State Street’in SPDR ETF’lerinin baş altın stratejisti George Milling-Stanley Pazartesi günü verdiği bir demeçte şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu iki varlığın piyasada oldukça mutlu bir şekilde bir arada bulunmasının oldukça mümkün olduğunu düşünüyorum. Çünkü tamamen farklı işler yapıyorlar.
bitcoin-gold-usd-takeover-btctkvr-vlad-costea.jpg
Dünyanın fiziksel altınla desteklenen en büyük ETF’si olan SPDR Gold Trust (GLD), halka açık piyasalardaki 17. yılına 18 Kasım’da girecek. 2021′de yaklaşık %4,5 düşüş ve 2004 lansmanından bu yana yaklaşık %281 arttı. George Milling-Stanley’in yorumu şu yönde:

Yatırımcılara altının tarihsel vaadi her zaman iki yönlü olmuştur: Birincisi, uzun vadede (ve bunu vurguluyorum, uzun vadede) altın getirilerinizi iyileştirebilir ve aynı zamanda oynaklığınızı azaltmaya da yardımcı olabilir.

George Milling-Stanley’e göre, altın çok iyi bir enflasyondan korunma aracı

Stratejiste göre, altın, daha uzun süreler boyunca riske göre ayarlanmış getirileri iyileştirme konusunda bir geçmişe sahip olsa da “herhangi bir varlık tahsisatçısının kutsal kâsesi”dir. George Milling-Stanley, dijital paraların daha fazla risk taşıdığını, oynaklığı artırdığını ve getirileri genellikle şiddetli kısa vadeli dalgalanmalarına tabi kıldığını belirtiyor. Bu nedenle stratejist, kalıcı enflasyonun altını büyük olasılıkla tekrar lehte çekeceğini söylüyor:

Altın, enflasyonun yılda %5′in üzerinde olduğu aylarca demek istediğim, sürekli yüksek enflasyon dönemlerinde satın alma gücünün çok iyi bir koruyucusudur. En son 1970′lerde sürdüğünü gördüğümüz bu tür dönemlerde altın, yılda yaklaşık %16′ya eşdeğer yıllık sermaye değerlemesi veya yaklaşık %11′lik bir reel getiri sağladı. Şu anda, herkes bize bunun geçici olduğunu, geçeceğini söylerken, belki üç veya dört aydır %5 civarında bir enflasyon yaşıyoruz. Bu yüzden altının henüz bu enflasyon rakamlarına yanıt vermemesine hiç şaşırmadım.

Will Rhind: İnsanların Bitcoin ve kripto para satın almasının nedeni oldukça spekülatif

GraniteShares’in kurucusu ve CEO’su Will Rhind da vermiş olduğu röportajda, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların altından bir miktar sermaye çekiyor olabileceğini, ancak bunun enflasyona karşı başarılı bir şekilde korunmalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu söylüyor.
gold-btc.jpg
ETF Veritabanına göre, GraniteShares Gold Trust (BAR), yönetim altındaki varlıklar açısından piyasadaki beşinci en büyük altın ETF’si ve bu yıl da yaklaşık %4 oranında değer kaybetti. Will Rhind, şu değerlendirmesini paylaşıyor:

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin piyasa değeri ile kesinlikle sermaye çekiyorlar. Yine de altın piyasasından sermayeyi ne ölçüde çekeceklerini bilmiyorum. İnsanların şu anda Bitcoin ve kripto para satın almasının nedeni oldukça spekülatif. Bu tamamen riskli bir durum. Bana göre daha az koruma sağlıyor. İnsanların bu noktada altın almasının nedeni çok daha korunmaya yönelik. Enflasyon hikayesi etrafında. Bu, sermayenin veya satın alma gücünün uzun vadeli korunmasıyla ilgili.

Bu arada altın fiyatları, Çalışma Bakanlığı’nın Ekim ayında üretici fiyat endeksinin yıllık bazda %8,6 artarak 10 yıldan fazla bir sürenin en yüksek yıllık oranı olduğunu bildirmesinin ardından Salı günü iki ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti.

858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt