Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uzmanlar uyardı:"beslenme ve pişirmeye dikkat!"

Uzmanlar uyardı:"beslenme ve pişirmeye dikkat!"
0
40

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Uzmanlar uyardı:beslenme ve pişirmeye uyarı! Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü uzmanları,besinlenme ve pişirme konusunda uyardıÖzellikle sebze,meyve ve süt ürünleri tüketiminde nelere uyarı edilmeli? Şanlıurfa Afiyet Müdürlüğü uzmanları, beslenme ve yemekleri pişirme konusunda vatandaşları uyardı Şanlıurfa Afiyet Müdürlüğü uzmanları, vatandaşları besinleri satın alma, hazırlama, saklama ve pişirme yöntemleri konusunda uyardı Uzmanlar yaptıkları açıklamada, Pastörize edilmemiş açık sütler, kabardıktan daha sonra minimum 10 dakika boyunca kaynatılıp soğutulmalı Ülkemizde peynir genellikle kaynatılmamış ham sütten yapılmakta Taze peynir tüketildiğinde rahatsızlık yapabilir Ham sütten yapılmış taze peynirler tüketilmemeli Taze peynirlerin minimum 3 ay her tarafında tuz suda bekletilip sonradan tüketilmesi gerekir Açılmış besinler bekletilmeden pişirilmelidir, her tarafta dondurulmamalıdır Yeşil yapraklı sebzeler, mikroplarından arındırılması için adamakıllı yıkandıktan sonradan 5 litre suya 2 çorba kaşığı tuz katılıp bu suda 20 dakika boyunca bekletildikten sonradan yenmelidirdedi Gıda satın alınırken besleyici değerleri yönünden yüksek, fiyatı ucuz olanların tercih edilmesi gerektiğini gösteren uzmanlar, Mesela, pekmez baldan daha besleyici, fiyatı daha ucuz Elma muz değer, fiyatı daha ucuz Yapraklı marul, göbeklisinden besleyici, fiyatı daha ucuz Bulgur, pirinçten besleyici, fiyatı daha ucuz Yumurta, et değer, fiyatı daha ucuz Mercimek, kıyma layık, fiyatı daha ucuz Mevsimlik sebze meyve, turfanda olanlardan daha besleyici, fiyatı daha ucuz Hazırlanmış meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine, taze bıkkın meyve suları, ayran, limonata tercih edilmelidir Ufak çocuklara katkı maddesi içeren yiyecekler mümkün olduğunca yedirilmemelidir Yağ yakıldıktan daha sonra yemeğe konursa, sağlıksız duruma kazançdiye konuştular Gebelikte beslenme konularına da değinen uzmanlar, şu ifadelere yer verdi: Gebe kadınlar her gün minimum 1 su bardağı süt, ayran içmeli, yoğurt yemeli ya da 2 kibrit kutusu kadar peynir ya da 12 yemek kaşığı çökelek yemeli Mercimek bulgur karışımı yemekleri sık yiyip yanında portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi c vitamininden varlıklı sebze ve meyveler tüketilmeli Yemekle beraber çay içmek hatalı Çayı öğün arasında, yemekten 12 saat sonra mümkünse açık olarak içilmeli Hamile kaldığınızda ağırlığınız olağan ise, her ay 115 kg siklet kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlamalısınız Şişmansanız şekerli, unlu, yağlı yiyecekleri eksik tüketin Sebzemeyveleri pirinç, mercimek, nohut gibi yiyeceklerin haşlama sularını dökmeyin Kuru baklagilleri önce yıkayıp ıslattıktan daha sonra pişirin Doktora danışmadan asla ilaç kullanmayın Yemek Yemek hazırlanan, pişirilen ve yenilen yerlerde haşere öldürücü hap kullanmayın Gerektiğinde suyunuzu kaynattıktan sonra için İyotlu tuz kullanın Bebeklerin beslenmeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan uzmanlar, yeni doğan bebek için anne sütünün yerini tutan diğer hiçbir mama olmadığını kaydetti Uzmanlar anneleri şöyle uyardı: Doğumdan daha sonra kendinize kazanç gelmez bebeğinizi emzirin Birincil günler anne memesinden gelen 'ağız sütü' mutlaka bebeğe verilmelidir Bu süt, bebeği aşı gibi hastalıklardan koruyacaktır Bebek her ağladığında emzirilmelidir Bebek iyi emiyor, artış ve gelişmesi sürükleyici gidiyorsa 6 aya değin hiçbir şey vermeyin Ayrıca şu konuyu da belirtmekte fayda var Beslenme kişiye özgüdür Her insanın ihtiyacı olan besin miktarı farklılık gösterir Bir bebeğin, gebenin, emziklinin, kadının, erkeğin beslenmeleri farklıdır Keza kişinin mesleğine, yaşına, fiziki aktivitesine, boylu boyunca, kilosuna, kültürel farklılıklarına kadar de besin alışkanlıkları ve miktarı değişiklik gösterir Kişide var olan hastalıklara göre de gıda farklıdır Şeker hastasının, yürekdamar, mide, bağırsak, kara sarılık vb birçok hastalıkta gıda çeşitlilik gösterir Bu hastalıklara ait gıda kuralları tekrar tekrar için konunun uzmanı kişiler kadar belirlenmeli, bu konularda bilgi ve yardım alınmalıdır Gıda deyince akla bundan başka diyet konusu gelmektedir Diyet zayıflama olarak algılanmaktadır Diyet zayıflama anlamına gelmez Yukarıda da belirttiğimiz durumlara ait beslenmeler de perhiz konusunu içerir Hem jurnal hayatta bitmiş rastladığımız perhiz örnekleri herkese uygun olabilecek özelliğe sahip değildir Bunlara aldanıp kontrolsüz zayıflamaya amaçlamak insan bünyesine zarar verebilir Bu konuyla ilgili olarak her insan kendine özgü olan diyeti bir uzmana danışıp onun kontrolünde uygulamalıdır  
 
858,464Konular
981,127Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt