Tereyağı sıhhate yararları ve besleyiciliği ile bilinir. Muhteşem besin olarak bilinen tereyağı, mineral ve vitamin bakımından zengindir. Piyasada çok sayıda tereyağı vardır. Ayrıyeten tereyağını tüketirken kimi ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir. Seçenekler ortasında kaybolup gidiyorsanız ve tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, bu içeriğimizi sizin için derledik. İşte, tereyağını alırken ve tüketirken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar.
1. Otla beslenen ineklerin tereyağı daha sağlıklıdır.
tenor.com
Tereyağını alırken ve tüketirken otla beslenen ineklerin eserini tercih etmenizde fayda vardır. Zira otla beslenen ineklerden elde edilen tereyağı, vitamin ve mineral bakımından daha zengindir.
2. Tereyağının düzgünü organik olandır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Organik bir tereyağı pastörizeden daha düzgündür. Pastörize tereyağları temel besin unsurunu yok eder. Pastörize edilmemiş tereyağında A ve D vitamini bulunur. Bununla birlikte Omega-3 bakımından zengindir.
3. Tüketmeden evvel tereyağının düzmece olup olmadığını anlayabilmeniz mümkündür.
gifer.com
Tereyağı piyasada en çok geçersizi yapılan eserler ortasında yer alır. Tereyağının geçersiz olup olmadığını anlamak için birinci başta küçük bir kesimini sıcak suyun içerisine atabilirsiniz. Tereyağı tek modülde küçülerek eridiğinde gerçektir. Lakin su içerisinde modüllere ayrılarak eridiğinde geçersizdir.
4. Süt ve krema açısından güçlü tereyağı kalitelidir.
Kaliteli tereyağı, krema ve süt açısından zengindir. Bir tereyağı %80 oranında en az yağ içermelidir. Meğer düşük kaliteli bir tereyağı, büyük ölçüde trans yağ içerir.
5. Tereyağı rengi sarıysa daha sağlıklıdır.
Tereyağı renginin sarılığı ile sıhhat ortasında yanlışsız orantı vardır. Sarı renk, sıhhat için gerekli olan karoten varlığından kaynaklanır. Bu sebeple sarı tereyağlarını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
6. İçerisinde kanola yağı, mısır yağı ve soya yağı varsa, satın almamalısınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Katkı hususlarıyla dolu bir eseri tüketmekten kaçınmalısınız. Tereyağının içerisinde kanola yağı, mısır yağı ve soya yağı varsa, organik değildir. Bu da bedende iltihaplanmaya neden olabilir ve diğer sıhhat problemlerine yol açabilir.
7. Tereyağı tavada eritildiğinde köpürmelidir.
makeagif.com
Tereyağını tavada erittiğinizde göz göz olmuyorsa ve köpürmüyorsa, düzmecedir. Bu sebeple muhakkak tüketmemelisiniz. Doğal ve organik bir tereyağı her vakit köpürecektir.
8. Kaliteli ve sağlıklı bir tereyağının fiyatı yüksektir.
Ucuza satılan bir tereyağını asla almamalısınız. Tereyağı imal basamaklarıyla uğraş isteyen bir besindir. Bu sebeple fiyatı bitkisel yağlara nazaran daha değerlidir.