iltasyazilim
FD Üye
Üzüm Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru üzüm
*78 su bardağı su
*1 çay bardağından biraz az şeker
*Yarım limon
Üzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı Üzümler temizlenip yıkanır Üzerini biraz geçecek kadar su eklenip biraz haşlanır Suyu süzülür ve tekrar tencereye alınıp 78 bardak suyu ve şekeri atılıp üzümler yumuşayana kadar pişirilir En son yarım limon suyu sıkılıp birkaç saniye daha kaynatılıp ocak kapatılır Not: limon suyu hoşafın uzun süre tazeliğini muhafaza etmesini sağlar 15 güne kadar buzdolabında hoşaf durabilir Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru üzüm
*78 su bardağı su
*1 çay bardağından biraz az şeker
*Yarım limon
Üzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı Üzümler temizlenip yıkanır Üzerini biraz geçecek kadar su eklenip biraz haşlanır Suyu süzülür ve tekrar tencereye alınıp 78 bardak suyu ve şekeri atılıp üzümler yumuşayana kadar pişirilir En son yarım limon suyu sıkılıp birkaç saniye daha kaynatılıp ocak kapatılır Not: limon suyu hoşafın uzun süre tazeliğini muhafaza etmesini sağlar 15 güne kadar buzdolabında hoşaf durabilir Afiyet olsun