Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzüm reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında üzüm reçeli tarifi

Üzüm reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında üzüm reçeli tarifi
0
106

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
uzum_receli_nasil_yapilir_tam_kivaminda_uzum_receli_tarifi_1568710666_6835.jpg

Mevsimin lezzetli olan meyvesi üzümle kışın afiyetle tüketebileceğiniz reçel yapabilirsiniz. Kendi ellerinizle yapacağınız üzüm reçeli vitamin ve mineral bakımından hayli daha yararlı olacaktır. Evet hane de üzüm reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz.

Üzüm,ülkemizde binlerce çeşidiyle karşılaştığımız herkes tarafından severek tüketilen bir meyvedir.  En eski meyvelerden biri olan üzüm, yerküre medeniyetlerini temsil eden acilen her sanat yapıtında alanını almaktadır. Asmagiller familyasından gelen üzüm, tırmanıcı ya da sarılan bitkiler öbeğine dahil edilmektedir. Metrelerce uzayan asmalardan toplanan üzümler al, yeşil, sarı ya da siyah renkte olabilir. Yüklü ölçüde güç veren üzüm tıpkı hengamda kişinin midesinin ve sindirim sisteminin de dinlenmesini sağlayan üzüm,  1200 çeşidi Türkiye’de bulunmaktadır. Her çeşidin kendine has tadı ve yetiştiriliş detayı bulunmaktadır. Kanserle savaşta bir numaralı silah olan üzüm birebir hengamda sağlıklı kişinin bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Sadece içinde bulunanlarla değil kabuk ve çekirdekleriyle dahi epey besleyici bir meyvedir. Siz de üzümü sofralarınıza bin bir çeşit lezzet olarak getirebilirsiniz. Bu lezzetlerden biri de üzüm reçelidir. Evet hanede üzüm reçeli nasıl yapılır?

B9AdE_1568712424_5809.jpg

ÜZÜM REÇELİ TANIMI:

MATERYALLER

3,5 kilo üzüm
2 kilo şeker
1 adet limon

Üzeri için;

Kavrulmuş susam
Yumurta akı

CK1fN_1568710683_2937.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle üzümleri tane tane ayırıp bol suyun içerisinde yıkayın.

Akabinde tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Birinci olarak yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

2 saat pişirdikten sonra limon suyunu sıkıp kavanozlara doldurun.

Aksi çevirip, 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt