iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su Bardağı 300 gr sade un
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı 15 gr tereyağı
*1, 5 çay kaşığı 7 5 gr kuru maya
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı ceviz, hafifçe dövülmüş
*Üzerini yağlamak için eritilmiş tereyağı
Üzümlü Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Tuzu bir kaseye koyun Tereyağını bıçakla kesip mayaya karıştırın önceden hamurla tuzu karıştırın maya ve tuz direk birbirine temas etmesin
*34 su bardağı 175 ml ılık suyu unlu karışıma azar azar, karıştırarak ekleyin Sonra hamuru bir yoğurun
*Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar 10 dakika yoğurmaya devam edin
*Kuru üzümleri ve cevizleri hamurun içine döküp yoğurun Oval bir şekil verip hafif yağlanmış bir fırın tepsisine koyun ( Ben yağılı kağıda koydum altı biraz hamur gibi ıslak kaldı siz yağlanmış fırın tepsisine direk koyun)
*Üzerini nemli bir bezle örtün
*İki katı olacak şekilde kabarana kadar oda sıcaklığında 12 saat bekletin Fırının sıcaklığını önceden 220 dereceye getirin
*Üzerindeki nemli bezi alıp 10 dakika pişirin Sonra fırının sıcaklığını 190 dereceye getirip 2025 dakika daha pişirin
*Fırından çıkardıktan sonra üzerine yağ sürüp bir bezle üzerini örtün Dilimleyip soğumaya bırakın
*2 Su Bardağı 300 gr sade un
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı 15 gr tereyağı
*1, 5 çay kaşığı 7 5 gr kuru maya
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı ceviz, hafifçe dövülmüş
*Üzerini yağlamak için eritilmiş tereyağı
Üzümlü Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Tuzu bir kaseye koyun Tereyağını bıçakla kesip mayaya karıştırın önceden hamurla tuzu karıştırın maya ve tuz direk birbirine temas etmesin
*34 su bardağı 175 ml ılık suyu unlu karışıma azar azar, karıştırarak ekleyin Sonra hamuru bir yoğurun
*Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar 10 dakika yoğurmaya devam edin
*Kuru üzümleri ve cevizleri hamurun içine döküp yoğurun Oval bir şekil verip hafif yağlanmış bir fırın tepsisine koyun ( Ben yağılı kağıda koydum altı biraz hamur gibi ıslak kaldı siz yağlanmış fırın tepsisine direk koyun)
*Üzerini nemli bir bezle örtün
*İki katı olacak şekilde kabarana kadar oda sıcaklığında 12 saat bekletin Fırının sıcaklığını önceden 220 dereceye getirin
*Üzerindeki nemli bezi alıp 10 dakika pişirin Sonra fırının sıcaklığını 190 dereceye getirip 2025 dakika daha pişirin
*Fırından çıkardıktan sonra üzerine yağ sürüp bir bezle üzerini örtün Dilimleyip soğumaya bırakın