Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzümlü Cevizli Ekmek

Üzümlü Cevizli Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Üzümlü Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*2 Su Bardağı 300 gr sade un
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı 15 gr tereyağı
*1, 5 çay kaşığı 7 5 gr kuru maya
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı ceviz, hafifçe dövülmüş
*Üzerini yağlamak için eritilmiş tereyağı

Üzümlü Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Tuzu bir kaseye koyun Tereyağını bıçakla kesip mayaya karıştırın önceden hamurla tuzu karıştırın maya ve tuz direk birbirine temas etmesin
*34 su bardağı 175 ml ılık suyu unlu karışıma azar azar, karıştırarak ekleyin Sonra hamuru bir yoğurun
*Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar 10 dakika yoğurmaya devam edin
*Kuru üzümleri ve cevizleri hamurun içine döküp yoğurun Oval bir şekil verip hafif yağlanmış bir fırın tepsisine koyun ( Ben yağılı kağıda koydum altı biraz hamur gibi ıslak kaldı siz yağlanmış fırın tepsisine direk koyun)
*Üzerini nemli bir bezle örtün
*İki katı olacak şekilde kabarana kadar oda sıcaklığında 12 saat bekletin Fırının sıcaklığını önceden 220 dereceye getirin
*Üzerindeki nemli bezi alıp 10 dakika pişirin Sonra fırının sıcaklığını 190 dereceye getirip 2025 dakika daha pişirin
*Fırından çıkardıktan sonra üzerine yağ sürüp bir bezle üzerini örtün Dilimleyip soğumaya bırakın
 
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt