iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 250 grmargarin,
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri,
• 1 çay kaşığı kabartma tozu,
• Aldığı kadar un
KREMASI İÇİN:
• 2 su bardağı süt,
• 3 çorba kaşığı toz şeker,
• 2 adet yumurta sarısı,
• 3 çorba kaşığı un,
• 1 adet limon kabuğu rendesi,
• 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
• 250 gr çilek ve üzüm
Hazırlanışı :
Bir kap içinde unu,kabartma tozunu,margarini,pudra şekerini karıştırıp yoğurarak tart hamurunu oluşturunBaşka bir kap içinde yumurta sarısını, sütü,şekeri, unu,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini karıştırarak kısık ateşte pişirin
Tart hamurunu hazırladıktan sonra kek kalıbına hamuru bastırarak yerleştirin Hamuru fırında pişmeye bırakın Soğuduktan sonra üzerine kremayı dökünTartın üzerini çilek,üzüm ve dövülmüş fındıklarla süsledikten sonra servis yapın
• 250 grmargarin,
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri,
• 1 çay kaşığı kabartma tozu,
• Aldığı kadar un
KREMASI İÇİN:
• 2 su bardağı süt,
• 3 çorba kaşığı toz şeker,
• 2 adet yumurta sarısı,
• 3 çorba kaşığı un,
• 1 adet limon kabuğu rendesi,
• 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
• 250 gr çilek ve üzüm
Hazırlanışı :
Bir kap içinde unu,kabartma tozunu,margarini,pudra şekerini karıştırıp yoğurarak tart hamurunu oluşturunBaşka bir kap içinde yumurta sarısını, sütü,şekeri, unu,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini karıştırarak kısık ateşte pişirin
Tart hamurunu hazırladıktan sonra kek kalıbına hamuru bastırarak yerleştirin Hamuru fırında pişmeye bırakın Soğuduktan sonra üzerine kremayı dökünTartın üzerini çilek,üzüm ve dövülmüş fındıklarla süsledikten sonra servis yapın