iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Kakaolu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilya (5 gr),
1,5 su bardağı un
Sade Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 çay bardağı tepeleme kuru üzüm
Kakaolu Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı tepeleme kakao,
1 yemek kaşığı silme un
Aparatlar:
26×11×7 cm boyutlarında kalıp
Kalıbı Yağlamak İçin:
Bir miktar margarin veya tereyağı,
Bir miktar un
Üzümlü Kakaolu Baton Kek Yapılışı
Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri koyalım
Mikserin yüksek devirde beyaz renk ve koyu bir kıvam alana kadar çırpalım
Üzerine sıvı yağı, vanilyayı ve sütü ilave edip 12 dakika daha mikser ile çırpalım
Sonra kabartma tozunu ve elediğimiz unu ilave edip spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım
Hamurun yarısını bir başka kaba bölelim
Beyaz renkli hamura tepeleme bir yemek kaşığı unu ve kuru üzümleri ilave edip karıştıralım
Diğer kaptaki hamura 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ilave edip karıştıralım
Yağlanıp unlanmış kalıba bir miktar üzümlü bir miktar kakaolu hamur olacak şekilde hamurlardan sırayla dökelim
Önceden ısıtılmış 150° ılık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (kürdan ile kontrol edin)
Fırından çıkan kekimizin üzerini 510 dakika örtelim Bu şekilde kek kalıptan kolayca çıkar
Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına alalım
Üzümlü Kakaolu Baton Kekimizi soğuk olarak servis yapın
Büyük kalıplarda yumurta hariç bardak ölçüsü değiştirilebilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilya (5 gr),
1,5 su bardağı un
Sade Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 çay bardağı tepeleme kuru üzüm
Kakaolu Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı tepeleme kakao,
1 yemek kaşığı silme un
Aparatlar:
26×11×7 cm boyutlarında kalıp
Kalıbı Yağlamak İçin:
Bir miktar margarin veya tereyağı,
Bir miktar un
Üzümlü Kakaolu Baton Kek Yapılışı
Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri koyalım
Mikserin yüksek devirde beyaz renk ve koyu bir kıvam alana kadar çırpalım
Üzerine sıvı yağı, vanilyayı ve sütü ilave edip 12 dakika daha mikser ile çırpalım
Sonra kabartma tozunu ve elediğimiz unu ilave edip spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım
Hamurun yarısını bir başka kaba bölelim
Beyaz renkli hamura tepeleme bir yemek kaşığı unu ve kuru üzümleri ilave edip karıştıralım
Diğer kaptaki hamura 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ilave edip karıştıralım
Yağlanıp unlanmış kalıba bir miktar üzümlü bir miktar kakaolu hamur olacak şekilde hamurlardan sırayla dökelim
Önceden ısıtılmış 150° ılık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (kürdan ile kontrol edin)
Fırından çıkan kekimizin üzerini 510 dakika örtelim Bu şekilde kek kalıptan kolayca çıkar
Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına alalım
Üzümlü Kakaolu Baton Kekimizi soğuk olarak servis yapın
Büyük kalıplarda yumurta hariç bardak ölçüsü değiştirilebilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız