iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Kayısılı Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
*Kuru üzüm
*Kuru kayısı
*Su
*Şeker
Üzümlü Kayısılı Hoşaf Tarifi Yapılışı Ölçü vermedim Göz kararı yaptım hepsini de kayısımızı bir kabın içinde suda bekletiyoruz Bu sırada üzümleri ayıklayıp yıkıyoruz Tencereye suyu alıyoruz Kaynayınca üzümleri içine atıyoruz Üzümler şişene kadar büzüşüklüğü gidene kadar kaynatıyoruz Bu esnada hoşafın suyu eksilebilir eksildikçe kaynamış su ekleyebilirsiniz Üzümler istediğimiz kıvama gelince yıkadığımız kayısıları ekliyoruz Kayısılar pişene kadar kaynatıyoruz Kayısılar piştikten sonra ocaktan alıyoruz Biraz ılıyınca şekerini damak tadınıza göre ayarlayın (soğuduktan sonra baktığınız suyu az yine soğuk su ilave edebilirsiniz Tabi su ekledikten sonra şekeri eksilecektir) AFİYET OLSUN
*Kuru üzüm
*Kuru kayısı
*Su
*Şeker
Üzümlü Kayısılı Hoşaf Tarifi Yapılışı Ölçü vermedim Göz kararı yaptım hepsini de kayısımızı bir kabın içinde suda bekletiyoruz Bu sırada üzümleri ayıklayıp yıkıyoruz Tencereye suyu alıyoruz Kaynayınca üzümleri içine atıyoruz Üzümler şişene kadar büzüşüklüğü gidene kadar kaynatıyoruz Bu esnada hoşafın suyu eksilebilir eksildikçe kaynamış su ekleyebilirsiniz Üzümler istediğimiz kıvama gelince yıkadığımız kayısıları ekliyoruz Kayısılar pişene kadar kaynatıyoruz Kayısılar piştikten sonra ocaktan alıyoruz Biraz ılıyınca şekerini damak tadınıza göre ayarlayın (soğuduktan sonra baktığınız suyu az yine soğuk su ilave edebilirsiniz Tabi su ekledikten sonra şekeri eksilecektir) AFİYET OLSUN