iltasyazilim
FD Üye
Malzeme
1 2 su bardağı üzüm
1 2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı bal
2 limon suyu
175 gr margarin
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
yeterince pudra şekeri
Hazırlanışı
Yağ, şeker ve balı büyük bir kaba koyun ve ocakta eritin Üzümleri ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın İçine unu eleyerek ekleyin ve tekrar karıştırın
Elde ettiğiniz hamuru bir kalıba dökün, üzerini spatulayla düzeltin
Orta ısıda fırında pişirin
Limon kreması için: Limon suyunu koyu bir kıvama gelinceye kadar pudra şekeriyle karıştırın Kekin üzerine sürün
Kek iyice soğuyunca dilimleyerek servis yapın
1 2 su bardağı üzüm
1 2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı bal
2 limon suyu
175 gr margarin
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
yeterince pudra şekeri
Hazırlanışı
Yağ, şeker ve balı büyük bir kaba koyun ve ocakta eritin Üzümleri ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın İçine unu eleyerek ekleyin ve tekrar karıştırın
Elde ettiğiniz hamuru bir kalıba dökün, üzerini spatulayla düzeltin
Orta ısıda fırında pişirin
Limon kreması için: Limon suyunu koyu bir kıvama gelinceye kadar pudra şekeriyle karıştırın Kekin üzerine sürün
Kek iyice soğuyunca dilimleyerek servis yapın