ÜzÜmlÜ KeŞkÜl Malzemeler 1 akarsu bardağı pirinç 100 gram badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 akarsu bardağı üzüm suyu 1 kase çekirdeksiz üzüm 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı YAPILIŞI Pirinç ayıklanıp, yıkanır Bir gece suda bekletilir Ertesi gün robotta çekilir Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur Ayıklanmış bademler bir kadeh sütle robotta çekilir Kalan süt tencerede kaynatılır Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir