iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Rumeli Keki Tarifi
Üzümlü Rumeli Keki Malzemeleri
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1,5 bardak şeker
3,5 su bardğı un
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
yarım su bardağı ılık süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4045 adet ufak pasta kağıdı
Üzümlü Rumeli Keki Hazırlanışı:
Yumurta ile toz şekeri mikser ile en ince ayrıntısına kadar köpürene kadar çırpın Yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın Sonra ılık süt, üzüm, hindistan cevizi, çamfıstığı ve limon kabuğu rendesini karışıma ek edip kek kıvamına gelinceye dek karıştırın Kaşık kaşık pasta kağıtlarına ya da yağlanmış kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2030 dk pişirin Ben 175 derece fırında 1 saat pişirdim
Sıhhat olsun *
Üzümlü Rumeli Keki Malzemeleri
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1,5 bardak şeker
3,5 su bardğı un
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
yarım su bardağı ılık süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4045 adet ufak pasta kağıdı
Üzümlü Rumeli Keki Hazırlanışı:
Yumurta ile toz şekeri mikser ile en ince ayrıntısına kadar köpürene kadar çırpın Yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın Sonra ılık süt, üzüm, hindistan cevizi, çamfıstığı ve limon kabuğu rendesini karışıma ek edip kek kıvamına gelinceye dek karıştırın Kaşık kaşık pasta kağıtlarına ya da yağlanmış kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2030 dk pişirin Ben 175 derece fırında 1 saat pişirdim
Sıhhat olsun *