iltasyazilim
FD Üye
Resimli Üzümlü Tart Tarifi
Tartlar bilhassa beş çaylarının vazgeçilmezidir İşte size mükemmel bir tart tarifi
Malzemeler:
1 su b pudra şekeri
2 çorba k toz fındık
1 çay k kabartma tozu
3 su b un
2 yumurta
Kreması:
3 çorba k un
1 paket vanilya
3 su b süt
1 su b toz şeker
Üzeri için:
siyah üzüm
yeşil üzüm
Yapılışı:
Tart hamuru için; başta Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınÜzerine 1 su bardağı pudra şekeri 1 nehir kaşığı kabartma tozu ilave edin ve karıştırınHamurun ortasını açın ve içine 125 grtereyağı tüm yumurta 1 yumurtanın ek edinİlk önce tereyağı ve yumurtayı karıştırınsonradan da unu da karıştırarak tart hamurunu yoğurunTart kalıbını sıvıyağ ile yağlayınTart hamurunu merdane ile açın daha sonra tart hamururn merdane ile tart kalbına alınTart hamurunun tart kalbından çıkan hamur varsa bıçak yardımıyla muhakkak ve her tarafta açıp tart kalıbının tabına alınTart hamurunu çatalla batırınÖnceden ısıtılmıl olan 170 derecelik fırında pişirin
Kremasını muhallebi gibi hazırlayın Kremayı krema sıkma torbasına alınTart hamuru piştikten sonra fırından çıkartınTart hamrunu kalıbından çıkartınTart hamrunun üstüne kremadan sıkınsonradan tartın üzerine bir sıra siyah üzüm bir sıra yeşil üzüm dizinservis edin *
Tartlar bilhassa beş çaylarının vazgeçilmezidir İşte size mükemmel bir tart tarifi
Malzemeler:
1 su b pudra şekeri
2 çorba k toz fındık
1 çay k kabartma tozu
3 su b un
2 yumurta
Kreması:
3 çorba k un
1 paket vanilya
3 su b süt
1 su b toz şeker
Üzeri için:
siyah üzüm
yeşil üzüm
Yapılışı:
Tart hamuru için; başta Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınÜzerine 1 su bardağı pudra şekeri 1 nehir kaşığı kabartma tozu ilave edin ve karıştırınHamurun ortasını açın ve içine 125 grtereyağı tüm yumurta 1 yumurtanın ek edinİlk önce tereyağı ve yumurtayı karıştırınsonradan da unu da karıştırarak tart hamurunu yoğurunTart kalıbını sıvıyağ ile yağlayınTart hamurunu merdane ile açın daha sonra tart hamururn merdane ile tart kalbına alınTart hamurunun tart kalbından çıkan hamur varsa bıçak yardımıyla muhakkak ve her tarafta açıp tart kalıbının tabına alınTart hamurunu çatalla batırınÖnceden ısıtılmıl olan 170 derecelik fırında pişirin
Kremasını muhallebi gibi hazırlayın Kremayı krema sıkma torbasına alınTart hamuru piştikten sonra fırından çıkartınTart hamrunu kalıbından çıkartınTart hamrunun üstüne kremadan sıkınsonradan tartın üzerine bir sıra siyah üzüm bir sıra yeşil üzüm dizinservis edin *