iltasyazilim
FD Üye
Uzun Ömürlü Kurabiyelerim Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Fındık büyüklüğünde zencefil(rendelenecek)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*2 53 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kakao
Üzeri içi:
*Hindistan cevizi
*Fındık kırıntısı
*Pudra şekeri
Uzun Ömürlü Kurabiyelerim Tarifi Yapılışı
1
*Şekerle yumurta kapta çırpılır
*Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip güzelce karıştırılır
*Diğer malzemelerde eklenip kakao hariç azar azar un ilave edilir
*Hamuru yarıdan bölüp bir kısmına kakao eklenir
*Hazırlanmış hamur dolapta dinlendirilir
*İstediğiniz kalıpla kesilir, hindistan cevizine ve fındığa bulanır
*180 derecede kızarana kadar pişirilir
*Not: sade olarak pişirdiklerimi sonradan pudra şekerine buladım
*
*150 gr tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Fındık büyüklüğünde zencefil(rendelenecek)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*2 53 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kakao
Üzeri içi:
*Hindistan cevizi
*Fındık kırıntısı
*Pudra şekeri
Uzun Ömürlü Kurabiyelerim Tarifi Yapılışı
1
*Şekerle yumurta kapta çırpılır
*Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip güzelce karıştırılır
*Diğer malzemelerde eklenip kakao hariç azar azar un ilave edilir
*Hamuru yarıdan bölüp bir kısmına kakao eklenir
*Hazırlanmış hamur dolapta dinlendirilir
*İstediğiniz kalıpla kesilir, hindistan cevizine ve fındığa bulanır
*180 derecede kızarana kadar pişirilir
*Not: sade olarak pişirdiklerimi sonradan pudra şekerine buladım
*