Kurabiye kavanozunda yalnıza tatlı kurabiyeler bölge almaz. Yeni bir kavanozun içerisine tuzlu ve uzun mühlet bayatlamayan adeta pastanedeki tanımlara taş çıkarak süper bir tuzlu kurabiyenin prodüksiyonunu sizlere hazırladık. Uzun vade bayatlamayan enfes tuzlu kurabiyeyi pratik bir formda yapabilir, çay saatlerinin yanında gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.
Sıcacık, misler üzere demlenmiş çayın yanına yenilen, kurabiye tanımlarının en sevilenleri tuzlu kurabiyelerdir. Ağızda eriyen kıvamlarıyla çok uzun yıllardır vazgeçilmez olan tuzlu kurabiyenin ağızda dağılan, kolay ve pratik tanımını sizlere sunuyoruz. İçerisinde bulunan sirke nedeniyle uzun mühlet bayatlamayan enfes tuzlu kurabiye, minik ve lokmalık olmasıyla da misafirlerinizin beğeneceği cinste. Pekala bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE TANIMI:
MATERYALLER
200 gram margarin
1/3 çay bardağı likit yağ
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Derin bir yoğurma kabının içerisine margarin, üzüm sirkesi, likit yağı alın ve mikser yardımıyla şıkça çırpın.
Akabinde kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
Unu azar azar içerisine ekledikten sonra elinizle yoğurma sürecine geçebilirsiniz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan kesimler alın ve rulo haline getirin. Örgü formunda birbirlerine sararak hal verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapılan kurabiyeleri dizip, üzerlerine yumurta sürün.
En son çörek otu yada susam serperek 180 raddede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...