Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vakıa Sûresi’ni her gece okuyan fakirlik çekmez

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Zorluklar karşısında nereye sığınıyoruz? Hastalandığımızda, fakirlik kıskacına düştüğümüzde hangi kapıyı çalıyoruz? Bereketin kaynağının Yüce Rabb’imizin kutlu hitabında saklı olduğunu unutmayalım
Vakıa Sûresi elli altıncı sûredir Mekke’de nâzil olmuştur Vâkıa, “olay, savaş, çarpışma ve belâ demektir Ayette ise, kıyâmet olayı, sayhası, hadisesi anlamındadır Kıyâmet olayında çeşitli şiddetler meydana geleceği için, burada “Vakıa diye anılmıştır Sûreye “Vakıa yani kıyâmet hadisesi ile giriş yapılmaktadır: “Olacak vâki olduğu (kıyâmet koptuğu) zaman, onun olduğunu (şimdi olduğu gibi) yalanlayacak kimse çıkmaz! (Vakıa 1, 2) Ondan sonraki ayetlerde, kıyâmet olayı kısa bir şekilde anlatılmış, ardından da insanların üç sınıf olduğu haber verilmiştir:

“Ve sizler üç sınıf olduğunuz zaman, sağın adamları (amel defterleri sağ tarafından verilenler), ne uğurlulardır onlar! Solun adamları (amel defterleri sol tarafından verilenler) ne uğursuzlardır onlar! Ve o sâbıklar, (o inançta ve amelde duraklamadan) ileri geçenler! (710)

Bu âyetlerde ifâde edilen amel defterleri sol tarafından verilenler, tevhid inancını kabul etmeyen, İlâhî emirlere karşı çıkan ve her türlü kötülüğü işlemekten çekinmeyen inançsızlardır Amel defterleri sağ tarafından verilenler ise, tevhid inancına sahip olan, ameli salih ve imânı bütün olan müminlerdir Sâbıklar da, Allah’a en yakın olan, hiçbir şüpheye kapılmadan imân ve salih amelde ileri giden, imân sahibi kişilerdir Ondan sonra gelen âyetlerde, amel defteri sağ tarafından verilecek mü’minlerle, imân ve salih amelde önde giden sâbıklara cennette verilecek nimetlerle mükâfatlar ve Allah’ın emirlerine muhalefet eden kâfirlere cehennemde verilecek cezalar geniş bir şekilde açıklanmıştır Bilhassa küfür ehlinin inkâr ettiği ölümden sonraki diriliş için detaylı açıklamalar yapılmış, insanın acizliği ve yüce Allah’ın (celle celâluh) üstün kudret ve irâdesi dile getirilmiştir

Ben kızlarıma Vakıa’yı miras bırakıyorum

Abdullah b Mesûd’u, ölüm hastalığında ziyâret eden Hz Osman (ra), “Sana bir bağışta bulunulmasını emredeyim mi? demiş Abdullah, buna ihtiyacı olmadığını söylemiş Hz Osman, “Senden sonra kızlarına kalır demiş O zaman Abdullah ona şu cevabı vermiştir: “Sen kızlarımdan korkma Ben onlara Vakıa Sûresi’ni okumalarını emrettim Ben, Hz Peygamber’in (sas) şöyle dediğini işitmiştim: “Her kim her gece Vâkıa Sûresi’ni okursa, ona fakirlik dokunmaz (Kaynak: Rezin, Hadis No: 798)

858,473Konular
981,209Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt