Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vakıa Suresinin Okumanın fazileti, esrarı ve onemi

0
183

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Osman bin Affan (ranh), Abdullah ibni Mesud Hazretlerini ziyarete gitmiş ve onu olume goturen hastalığında aralarında şu konuşma gecmiştir:

Hazreti Osman (ranh):

“Bir şikayetin var mı?diye sordu
İbni Mesud (ranh):
“Gunahlarımdan şikayetciyim
“İstediğin bir şey var mı?
“Rabbimin rahmetini istiyorum
“Senin icin bir doktor cağırmamı ister misin?
“Bana hastalığı veren zaten doktordur Allah (cc)
“Sana tahsis edilen maaşın verilmesini emredeyim mi?
“Hayatta iken almadığım şeye olum anında da ihtiyacım yoktur
“Kızların icin verilmeye devam etsin bari
“Kızlarımın fakir duşmesinden mi korkuyorsun? Ben umit ediyorum ki onlara ebedi olarak fakirlik isabet etmez Muhakkak ben kızlarıma her gece Vakıa Suresi’ni okumalarını emrettim Peygamberimiz (sav) şoyle buyurmuştur “Kim Vakıa Suresi’ni her gece okursa ona ebedi olarak fakirlik isabet etmez(Mirkatu’lMefatih)

Similar threads

Vakı'a Suresinin Fazileti Vakı'a Suresini okuyan bir musluman, fakirlik ve yoksulluk yuzu gormez Fakirlik ve yoksulluk ateşten bir gomlektir Ona tahammul etmek, onun acısına, ıstırabına dayanmak cok zor bir iştir Bu incelikten dolayıdır ki, fakirlik ve yoksulluk derdinden ve cilesinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Vakıa Suresinin Onemi Vakıa SUresinin Fazileti Nedir Vakıa Suresi fazileti hakkında peygamber Efendimiz Şoyle buyuruyorlar : Her gece Surei Vakıa'yı okuyan kimse ebediyyen fukaralık yuzu gormez Her gece Surei Vakıa'yı okuyan fakirlik yuzu gormezSurei Vakıa zenginlerin suresidirOnu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Vakıa suresinin Fazileti Hakkında Vakıa suresinin Hikmeti HzMuhammed sav Bir hadisi şerifinde şoyle buyuruyor, Vakıa suresi fakirlikten kurtuluştur,Zengin eder, “Her kim, Vakia sUresini her gece bir defa okumayi adet haline getirirse, omrunde fakirlik gormez “Vakia sUresi zenginlik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
vakıa suresinin fazileti Vakıa SUresi 56 sUredir,Mekkede nazil olmuşturVakıa anlamı; olay, savaş, carpışma ve bela demektir Ayette ise, kıyamet olayı, sayhası, hadisesi anlamındadır Kıyamet olayında ceşitli şiddetler meydana geleceği icin Vakıa diye anılmıştır Vakıa suresi sırları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Hud Suresinin Faziletleri Hakkında Bilgi HUd sUresi, 123 (yuzyirmiuc) ayet olup 12, 17 ve 114 ayetler Medine'de, diğerleri Mekke'de inmiştir 50 60 ayetlerde Arabistan halkına gonderilmiş peygamberlerden biri olan HUd(a s)'ın hayatından bahsedildiği icin sUreye bu isim verilmiştir Yunus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
580
858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt