Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

vakıflar haftası ile ilgili kompozisyon

vakıflar haftası ile ilgili kompozisyon

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
vakıflar haftası hakkında kompozisyon
Vakıflar İle İlgili Kompozisyon
vakıflar haftası kompozisyon
vakıflar haftası kompozisyon örnekleri

Vakıflar Konulu Kompozisyon

Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, şahısların kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere Vakıf denir Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe dinç kalabilmeleri korunmalarına bağlıdır Geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması vakıfların görevi arasındadır Irk aralarında sosyal dayanışmanın sağlanması, işbirliği etmek, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve hürmet tohumlarını atabilmek için fertler arasındaki ilişkilerin iyi olması gerekir Vakfın tarihçesi fazla eskilere dayanır Dinimiz yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara yardım olmayı dini temeli saymıştır Vakıflar Osmanlılar vaktinde daha da yaygınlaşmıştır Cumhuriyetin kuruluşundan daha sonra da etkinliğini aynı ölçüde sürdürmüştür 5 Haziran 1935te meydana çıkan bir kanunla Vakıflar Genel Müdürlüğü kuruldu Ülkemizdeki vakıfların hepsinin yönetimi, bu teşkilata verildi Vakıflar eğitime, öğretime, belediyelere, sağlık durumu işlerine, yoksullara hizmet ederler Vakıf göre yardım bölge kişilerin adları, kurum kadar açıklanmaz Ülkemizin sosyal, hesaplı, kültürel ve yurt savunmasında vakıfların yardımlar büyüktür Bu kadar güzel bir hizmetin sürekliliğini sağlamak hepimizin görevidir Vakıflara takviye ederek gelirlerini çoğaltmak ve çalışmalarını desteklememiz gerekir Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz: Dini hizmetler Sıhhat hizmetleri Eğitim ve öğretim hizmetleri Aş evi hizmetleri Sosyal hizmetler Sanat ve kültür hizmetleri Para yardımı Milli savunma hizmetleri İktisadi hizmetler Ulaştırma hizmeti Spor hizmetleri İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini izah etmek ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile 1985 yılından beri 3 9 Aralık tarihleri arasında Vakıf Haftas kutlanmaktadır *

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt