23 gün evvel geliştiriciliğini Iron Gate ve yayıncılığını Coffee Stain Studios'ın yaptığı Valheim, piyasaya sürüldü ve her geçen gün oyuncu kitlesini arttırarak rekorlar kırmaya devam ediyor.
Geliştirici ve yayıncı şirketlerin açıkladığı son raporlara nazaran, Valheim Steam'de eşzamanlı olarak 500.000 kişilik en yüksek kullanıcı sayısına ulaştı.
Aslında, Counter-Strike: Küresel Offensive, Dota 2, Playerunknown's Battlegrounds ve Cyberpunk 2077 üzere satış rekorları kıran oyunların yanında pek reklamı yapılan bir oyun olmasa da birçoğunu geride bırakmayı başardı.
Iron Gate CEO'su Richard Svensson, "Bunu düşünmek için hakikaten vaktim olduğunu sanmıyorum" dedi.
“Oyuncuların oyunu çok sevdiğini biliyorum lakin tıpkı vakitte gelecekte daha da yeterli bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. Oyuna daha fazla içerik eklemeyi, bilhassa de kalan biyomlar üzerinde çalışmayı dört gözle bekliyorum. Şu anki yol haritamız sadece bir sonraki biyoma ulaşıyor ve bunu yıl sonuna kadar yapmayı umuyoruz, lakin gelişimin ne kadar problemsiz olacağına bağlı olarak çok daha uzun sürebilir. Asla âlâ bitmeyen gelişimi hakikaten vurgulamak istemiyorum. "
Coffee Stain Publishing işvereni Albert Säfstrom şunları ekledi: “Bir yıldan uzun bir mühlet evvel bir arkadaşıma Valheim'ı, oyunlara birinci kere aşık olduğumda nasıl hissettiğimi hissettiren bir oyun olarak tanımlıyordum. Üç hafta öncesine kadar, bunun Valheim ile tek başıma sahip olduğum eşsiz bir temas olduğunu düşündüm. Geçtiğimiz haftalarda oyuncuların inanılmaz reaksiyonlar verdiğini görmek Valheim'ın nitekim özel bir şey olduğunu anlamamı sağladı, yalnızca benim için değil, hayal edebileceğimden daha fazla oyuncu için. "
Satılan dört milyon kopya, Valheim için en son ticari dönüm noktasıdır. Lansmandan sonraki bir hafta içinde, Viking temalı başlık iki haftadan kısa bir müddette 2 milyonu kırmadan önce 1 milyon kopya sattı. Piyasadaki 16. gününde oyun 3 milyon adet sattı.