Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Van Depremi için toplanan yardım miktarı

Van Depremi için toplanan yardım miktarı
0
67

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
İşte 23 Ekim Van Depremi için toplanan destek miktarı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van Depremi için toplanan destek miktarını açıkladıBaşbakanlık takviye hesabına 1728000 TL takviye toplandığı bildirildi

Destek çalışmaları ile ilgili bilgier veren Başbakan bölgeye tatmin edici sayıda çadır gönderildiğini lakin ilk 24 saatte bir başarısızlık olduğunu söyledi

Zelzele haberi alınır alınmaz, İstanbul'dan, akşam 5 öbür uçak Van'a hareket etti Bu uçaklar, arama kurtarma ekibinden çadıra, battaniyeden katalitik sobaya dek, ilk planda ihtiyaç duyulacak malzemeyi İstanbul'dan Van'a taşıdılar Ankara'dan aynı gün 2 uçak, ertesi gün de 4 uçak insan ve araç gereç yüklü olarak bölgeyle intikal etti Yine İzmir'den, Uşak'tan uçaklar bölgeye ulaştılar Toplamda, sadece Türk Hava Yollarına ait 16 uçak birincil 2 günde Van'a insan ve malzeme taşıdı Bölgeye, benim talimatımla, ilk etapta 3 milyon Türk Lirası Ivedi Destek Ödeneği gönderildi Bugün bu rakam 10 milyon TL'ye çıkarıldı Başbakanlık namına açtığımız takviye hesaplarında da şu lahza itibarıyla 1 milyon 728 bin lira yardım toplandı''

Şu lahza itibarıyla bin 352 zarar görmüş kaydımız var 3 bin 755 millet personeli ve 422 sivil toplum örgütü mensubu bölgede çalışıyor 16 arama kurtarma köpeği, kamuya ait 595 arama kurtarma aracı, sivil toplum örgütleri ve özel şirketleri ait 54 meslek makinesi ve araç, afiyet ekibi, 7'si hava ambulansı almak üzere toplam 140 ambulans, 33 jeneratör bölgede aktif durumda

Bölgeye şu belli başlı değin ulaştırdığımız malzeme de şöyle:
Kızılay tarafından, 15 bin 379 çadır gönderildi Doğrusu bu çadırlar bu olaya yetecek miktardaki çadırlardır Fazlasıyla yetecek miktardadır Ama ne yazık ki durum denetleme dışına çıkınca bu çadırlar yetmez bir şart arz ediyor ve ondan sonra da bakıyorsunuz televizyonlar, 'hemen çadır değil, şu değil, bu yok' diyor Ilk anda gerçekte, ilk 24 saatte bu konuda bir başarısızlık oldu Bunu kabul ediyoruz Burada bir eksiğimiz oldu Fakat bu nesil olaylarda bundan böyle bu kadar yetersiz de bu kadar kusur payı da olacaktır Bu dünyanın her uygun otomatiğe bağlanmış durum yok Cümbür Cemaat görevini biliyor, fakat tabii oysa bölgedeki mevcut depolarda yeteri dek katalitik soba veya çadır olmayabilir Bambaşka depolardan buralara yine bu çadırlar geldi, geliyor

60 prefabrik ev, 76 bin 500 battaniye, 36 seyyar mutfak, 3 bin 51 mutfak seti, 5 bin 139 katalitik soba sağlanarak Van merkez, ilçe ve köylerine ulaştı ve vatandaşa dağıtıldı, dağıtılıyor Çadır, battaniye ve diğer araç gereç ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri edinmek üzere 8 uçakla şimdi sevkıyat defalarca devam ediyor sırası gelmişken, depremle ve yaraların sarılmasıyla ilgili olarak, bakanlıklarımızın da manâlı çalışmaları oldu ve bu incelemeler devam ediyor Ulusal eğitim noktasında, Van merkez ve Erciş öncelikle elde etmek üzere, depremden hasar görebilen ilçe ve köylerimizde 14 Kasım tarihine değin eğitime ara verdik Bölgede yalnızca 1 mektep tamamen yıkıldı Okullarda genellikle birincil tespitlere göre hafif hasar olduğu saptandı Ulusal Eğitim Bakanlığımız kadar 37 mühendis, okulların eğitime hazır ülkü getirilmesi için bölgeye ulaştı giderken, Van Merkez'de 7, Erciş'te 56 elde etmek üzere toplamda 63 öğretmenimiz maalesef hayatını kaybetti 13 öğretmenimiz de yaralandı Hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına, eğitim camiasına, milletimize bir defa daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum

Hayatını kaybedenlerin sayısını sabahtan saat 09:00 itibarıyla 461, zarar görmüş sayısını ise bin 352 olarak açıklayan Başbakan, toplam 63 öğretmenin de hayatını kaybettiğini belirtti *

858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt